Policija u Sarajevu objavila detalje hapšenja Benjamina Spahovića i Nedima Hasića

Klix.ba
14.3.2019. u 11:37
200
95
Policija u Sarajevu objavila detalje hapšenja Benjamina Spahovića i Nedima Hasića
200
Policija u Sarajevu objavila detalje hapšenja Benjamina Spahovića i Nedima Hasića Spahović i Hasić
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasilo se o jučerašnjoj filmskoj potjeri u Sarajevu te hapšenju dviju osoba kod OHR-a, koje su nešto ranije opljačkale benzinsku pumpu u Vogošći.
Kako su naveli, oko 19:15 sati Sedma PU je u ulici Igmanska, općina Vogošća, obaviještena da je izvršeno krivično djelo razbojništva nad radnicima na benzinskoj pumpi Hifa Petrol.

"Tom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju vatrenim oružjem - pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se motornim vozilom marke Rover, registarskih oznaka K21-E-073, u kojem ju je čekala druga nepoznata osoba, udaljila u nepoznatom pravcu. Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici su na području općine Centar uočili navedeno vozilo, krenuli u potragu za njim, a nakon toga ga sustigli u ulici Ljubljanska, općina Novo Sarajevo", stoji u informaciji MUP-a.

Kako dalje navode, policijski službenici su blokirali put, a vozač Rovera je pokušao proći pored službenog vozila, u čemu nije uspio te je udario u službeno vozilo Suzuki Vitara, nakon čega su spriječeni u bjekstvu.

"U pomenutom vozilu su zatečene osobe B. S., rođen 1997. godine u Sarajevu i N. H., rođen 1995. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo razbojništva, oni su lišeni slobode i predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo", kazali su u MUP-u.

Ističu da su uviđaj izvršili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u ulici Igmanska, a kasnije i u ulici Ljubljanska.

"Izvršenim provjerama utvrđeno je da se na vozilu Rover nalaze nepripadajuće registarske tablice (K21-E-073). U toku kriminalističke obrade pronađen je novac, pištolj i drugi predmeti korišteni prilikom izvršenja pomenutog krivičnog djela. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela", saopćili su iz MUP-a.

Inače, riječ je o Benjaminu Spahoviću i Nedimu Hasiću koji su od ranije poznati policiji. Benjamin Spahović je bio učesnik srbijanskog reality showa te je u vezi s Minom Hadžijusufović kojoj je prije nekoliko dana zapaljen automobil na Dobrinji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (95)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: