Rijetko viđeno
1

Banjalučka policija pronašla otuđene bicikle, kradljivac uhapšen

Klix.ba
Ne dešava se svaki dan da policija uspješno završi istragu o krađi automobila i vozilo vrati pravom vlasniku. Još je manja vjerovatnoća da se policija ozbiljno pozabavi krađom bicikala, a upravo se to prošle sedmice desilo u Banjoj Luci.

Policijski službenici Policijske stanice Banja Luka-Centar prošlog petka su identifikovali i priveli M.B.(1980) iz Banje Luke, osumnjičenog da je na području grada Banja Luka u vremenskom periodu od aprila mjeseca do 31.8.2017. godine izvršio deset krivičnih djela krađe i teške krađe.

Policijski službenici su utvrdili da je M.B. iskorištavao nepažnju vlasnika i otuđio bicikla, raznih marki, koje je dalje prodao drugim osobama čime je pričinio veću materijalnu štetu oštećenima, a za sebe stekao protivpravnu imovinsku korist.

O svim činjenicama obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se protiv lica, nakon dokumentovanja predmeta, u redovnoj proceduri dostavi izvještaj.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokazivanju navedenih, ali i otkrivanju drugih krivičnih djela za koja se sumnja da je izvršio M.B., a pronađena bicikla su vraćena vlasnicima.