Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pricate gluposti...prvo treba naglasiti kako 90% ljudi ne zna kako automobil da vozi po propisu,tako da je suvišno dalje ista komentarisati ;)
Ko da je slikao obavještajac. Lijepi strah al nadjača ga želja de se klixu pošalje.
Istovremeno rekreativne zone kao što su Vilsonovo, Vrelo Bosne, Stojčevac, Trebević, Barice, nisu prilagođeni biciklistima , nisu staze označene niti ima bilo kakve signalizacije. Jeftinom bojom certaju i boje horizontalnu , ''krnjavu'' signalizaciju dok vertikalne signalizacije ili ne daj bože semafora za bicikliste za vremnskim prioritetom nema nigdje.
Ti se baš raspiso.
Ovo što se radi posljednje 3-4 godine sa ''izgradnjom'' biciklističkih staza'' u Sarajevu je protiv zdravoga razuma, protiv Zakona o saobračaju i protiv bilo kakve logike. Trotoari koji su nekada davno pravljeni široki i zadovoljavali potrebe pješaka se ''polove'' i prave se biciklističke staze dok se istovremeno nove saobračajnice planiraju i grade bez biciklističkih staza.
Bicikli se voze ''punom'' brzinom u strogom centru grada , u pješačkim zonama kao što su Ferhadija i sve ulice na Baščaršiji , to nema nigdje u svijetu. Otiđite bilo gdje u Europi ( Dnska, Njemačka, Švedska, Holandija ) i pravilo br. 1 je da se bicikl gura poreed sebe u pješačkim zonama. Imamo jedno nesuvislo i neartikulisano takmičenje opština u Sarajevu koje ''prosipaju'' pamet prepravajući trotoare.
@Hamoponovouredu I kad im je cejf voze saobracajnom trakom uz auta, a kad se na semaforu upali crveno, samo prodju ili predju na trotoar i pjesacki kroz pjesake nastave dalje...a kad im se ovo desi kukaju...jednostavno, misle da za njih ne vaze saobracajni znakovi i pravila i ponasaju se kako hoce...najbolje je onda da svi pocnemo da vozimo bicikla i da vozimo kuda hocemo kako hocemo...
Samo gazi! Svi smo naši... -.-
Biciklisti kad voze kolovozom ili ti ga cestom, prolaze kroz crveno svjetlo kad druga auta stoje. Kad voze trotoarom, prolaze na crveno kad je pjesacima crveno. Nek se odluce, ako ce voziti putem kojim se krecu pjesaci nek postuju signalizaciju za pjesake ili ako voze cestom, nek postuju signalizaciju i pravila za aute
ima biciklisticka staza ali neoni voze glavnom dzadom policija treba to sankcionisati jer su bezobrazni kao i ovi na skuterima narkomancici nema ni prvenstva ni crvenog i onda odgovaras zbog majmuna
Respect, pored tolikih trotoara za pjesake on nasao se voziti po cesti ... gdje je 10x vjerovatnoca da te netko zakaci s motornim vozilom. Logicno.
...malo testove u ruke, vidjeces da je i biciklo saobracajno vozilo koje nema sta traziti na trotoaru.