Crna hronika
0

Almir Mirojević osuđen na tri godine za protivzakonito posredovanje pri zapošljavanju u KCUS-u

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Općinski sud u Sarajevu oglasio je krivim Almira Mirojevića za krivično djelo protivzakonito posredovanje i izrekao mu je kazna zatvora u trajanju od tri godine godine. Mirojević kao zaposlenika Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu uhapšen je zbog nezakonitog posredovanja prilikom zapošljavanja u ovoj ustanovi.

Naime, Mirojević je kao zaposlenik Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na radnom mjestu medicinskog tehničara - fizioterapeut, koristeći svoja poznanstva s utjecajnim zaposlenicima Kliničkog centra stečena kroz dugogodišnje radno iskustvo, svjestan zabranjenosti svog djela htio njegovo počinjenje, tako što je iskoristio svoj utjecajni položaj i u više navrata ostvario kontakte s jednom zaposlenicom Kliničkog centra te dogovorio uslugu posredovanja u zapošljavanju njenog sina u KCUS, tako što je za tu uslugu uzeo i primio novac.

Time je, koristeći svoj utjecajni položaj u institucijama u Federaciji posredovao da se učini službena radnja koja se ne bi smjela učiniti, a za učinjenje tog krivičnog djela je primljena nagrada, čime je počinio krivično djelo "protivzakonito posredovanje".

Podsjećamo, on je uhapšen na jednoj od bezinskih pumpi u Sarajevu i to dok je brojao označeni novac, odnosno pet hiljada KM koje mu je u koverti u saradnji sa policijom predala osoba inicijala H. Z. za “namještanje“ mjesta vozača.