{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Almir Mirojević uhvaćen dok je brojao 10.000 KM mita za "prijem" vozača na KCUS

19.11.2014. u 16:15
334
98
Almir Mirojević uhvaćen dok je brojao 10.000 KM mita za "prijem" vozača na KCUS
334
Almir Mirojević uhvaćen dok je brojao 10.000 KM mita za "prijem" vozača na KCUS
Almir Mirojević, fizioterapeut Kliničkog centra u Sarajevu, kojeg je Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu optužilo za nezakonito posredovanje pri zapošljavanju u ovu instituciju, primio je 10.000 KM za “namještanje“ mjesta vozača.
Kako stoji u optužnici koja je već potvrđena i prema kojoj je već zakazano ročište za izjašnjavanje o krivnji, on je ove godine u dva navrata u Klinički centar pokušao zaposliti sina H. Z., uposlenice na mjestu kurira u KCUS-u.

H. Z. je u više navrata sa njim kontaktirala telefonom te su se i sastajali kako bi dogovorili zapošljavanje njenog sina A. I., a za uslugu posredovanja i urgiranja kod njemu poznatih osoba tražio je, ni manje, ni više nego 8.000 KM.

Mirojević je i dobio traženi novac od H. Z., no, u martu mjesecu to mu baš i nije pošlo za rukom zbog problema koji su se pojavili u Kliničkom centru. H. Z. je odmah tražila povrat novca pa joj je on novac vratio dvadeset dana kasnije.

Ipak, nudio joj je mogućnost da novac ostane kod njega u slučaju da se u međuvremenu ipak ukaže prilika za neko radno mjesto, ali H. Z. je ipak uzela svoj novac.

Šest mjeseci kasnije ponovo su stupili u kontakt jer se ukazala prilika za novo nezakonito zaposlenje. Mirojević je za upošljavanje A. I. na mjesto vozača tražio da mu se novac preda odmah, a ovaj put za uslugu je tražio 10.000 KM.

Zahtijevao je da mu se polovina novca preda do kraja radnog dana 25.09.2014. godine, a drugi dio novca po prijemu A. I. u radni odnos.

H. Z. je sve prihvatila, a u međuvremenu je planirana i policijska akcija s ciljem hvatanja Mirojevića na djelu. Tako je Mirojević uhvaćen na benzinskoj pumpi dok je brojao označeni novac, odnosno pet hiljada KM koje mu je u koverti u saradnji sa policijom predala H. Z.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: