Sarajevo
74

Akcija policije iz RS na Dobrinji 2: Uhapšen muškarac

S. Š.
Policija RS-a na Dobrinji 2 uhapsila muškarca (Foto: Klix.ba)
Policija RS-a na Dobrinji 2 uhapsila muškarca (Foto: Klix.ba)
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske lišili su slobode muškarca u sarajevskom naselju Dobrinja 2.

Naime, sudeći prema fotografijama i videosnimcima, do policijske akcije je došlo u dijelu Kantona Sarajevo ali su policijsku akciju proveli službenici MUP-a Republike Srpske.

Trenutno više informacija o ovoj policijskoj akciji nismo mogli dobiti niti iz MUP-a Kantona Sarajevo, niti iz Policijske uprave Istočnog Sarajeva.

Međutim, prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o saradnji policijskih uprava Istočnog Sarajeva i PU Novi Grad Sarajevo što nije prvi put da dolazi saradnje entitetskih policija.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

I ranije je dolazilo do saradnje i zajedničkog djelovanja MUP-a KS i MUP-a RS kada je u pitanju suzbijanje kriminala. Tako su, podsjetit ćemo, krajem prošle godine Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, proveli su zajedničku akciju kodnog naziva "Hornet".

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Ovo je samo jedan od mnogih primjera zajedničkog djelovanja entitetskih policija, što znači da oni koji krše zakon i čine krivična djela u jednom entitetu BiH-a ne znači da su zaštićeni ukoliko promjene adresu i po obavljenom krivičnom djelu odu u drugi bh. entitet.