|

Advokat tvrdi da Semir Rastoder nije kriv, prijeti da će tužiti imame u KS

Advokat tvrdi da Semir Rastoder nije kriv, prijeti da će tužiti imame u KS
1.213
Klix.ba
7.4.2014. u 09:02
571
komentara
1,2k

dijeljenja
Semir Rastoder, koji je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je stradala pješakinja Hava Šljivić-Dovadžija, sedam dana poslije tragedije odlučio se preko advokata Kadrije Kolića obratiti medijima i Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, i to demantijem.


U dopisu upućenom na ruke reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH, Huseinu ef. Kavazoviću, novinskoj agenciji MINA, portalu Klix.ba i Dnevnom avazu, branilac Semira Rastodera navodi kako je prisustvovao uviđaju nakon nesreće te tvrdi da, kako je istakao, nisu tačni navodi u medijima koji se odnose na ovaj slučaj.

Kolić se posebno osvrće na hutbu imama Envera Hošića iz Sokolović Kolonije na Ilidži u kojoj je govorio o ovom slučaju, ali advokat ne precizira šta je tačno sporno u izrečenom u petak.

"Porodica Rastoder osjeća snažan bol zbog nesretnog saobraćajnog udesa u kojem je stradala jedna nedužna osoba", navodi se.

Nadalje, Kolić ističe da su članovi porodice Rastoder odmah kontaktirali porodicu nastradale i "ponudili svaku vrstu pomoći i kompenzacije zbog nesretnog slučaja", navodi Kolić, ali ne precizira šta su nudili kao "kompenzaciju".

U Kolićevom reagiranju stoji da je porodica Rastoder to uradila iz "saosjećanja, ali ne i zbog apsolutne krivice Semira Rastodera za posljedice saobraćajne nezgode".

Njegov advokat kaže da Rastoder nije kriminalac, da nije bio pijan kada se nesreća dogodila te negira da je prošao kroz crveno svjetlo i da nije vozio brzinom većom od 100 kilometara na sat. Negira i to da je nastradalu Havu udario na pješačkom prijelazu.

"Pritvor Rastoderu nije mogao biti određen, jer za to nije bilo zakonskog osonova", navodi Kolić.

On dodaje da je nadzorna kamera zabilježila "ko je prošao kroz crveno svjetlo, odnosno ko je prelazio cestu na nedozvoljenom mjestu, što je doprinijelo nesreći".

Rastoderov branitelj traži posebno od Islamske zajednice da se ovo reagiranje pročita na prvoj narednoj hutbi u svim džamijama, a u protivnom će, kaže, tužiti sve imame u Kantonu Sarajevo.

Prijavi grešku


Komentari (571)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...