|

Zvizdić: Uprkos uzavreloj političkoj atmosferi preovladat će glas razuma

Zvizdić: Uprkos uzavreloj političkoj atmosferi preovladat će glas razuma
25
Klix.ba
21.2.2017. u 14:16
96
komentara
25

dijeljenja
Zvizdić: Uprkos uzavreloj političkoj atmosferi preovladat će glas razuma
Povodom otkazivanja redovne sjednice Vijeća ministara BiH predsjedavajući Denis Zvizdić kazao je da će se uprkos uzavreloj političkoj atmosferi ministri truditi da budu "glas razum".
"Na današnjoj sjednici Kolegija Vijeća ministara BiH, kojoj su prisustvovali moji zamjenici ministri Šarović i Bevanda, zajednički smo zaključili da ćemo umjesto redovne, danas održati telefonsku sjednicu Vijeća ministara BiH na kojoj su razmatrani i usvojeni materijali koji su vezani za jasno definisane rokove, dok će naredna redovna sjednica biti održana iduće sedmice", kazao je Zvizdić.

Dodao je da je važno istaknuti da će se ministri potruditi da kao Vijeće ministara BiH budu glas razuma u trenutno uzavreloj atmosferi, jer od rada Vijeća ministara zavisi rad brojnih institucija i implementacija brojnih projekata koji su važni za sve građane Bosne i Hercegovine.

"Kada je riječ o trenutnim unutrašnjim odnosima u BiH, pozivam na spuštanje tenzija i na primjerenu retoriku, jer takmičenje u tome ko će dati radikalniju izjavu sigurno neće dovesti do rješenja. Rješenje je u institucionalnom dijalogu, poštivanju Ustava BiH i kontinuiteta važećih zakonskih akata, kao i nastavku realizacije projekata i reformi koje nas vode ka Evropskoj uniji, jačaju našu ekonomiju i otvaraju nova radna mjesta", poručio je Zvizdić.

Što se tiče regionalne saradnje, Vijeće ministara BiH će nastaviti saradnju sa Vladom Republike Srbije jer smo prvi susjedi i usmjereni smo jedni na druge, navodi se u saopćenju.

"Očekujem da će premijer Vučić, kao racionalna i mudra osoba, uputiti poruku istog ili sličnog sadržaja poslije sastanka sa predstavnicima državnih institucija i institucija bosanskohercegovačkog entiteta RS koji je najavljen za sutra. Nastavak saradnje, unapređenje ukupnih odnosa, smirivanje strasti i mir i stabilnost u regionu nemaju alternativu", zaključuje Zvizdić.
Prijavi grešku


Komentari (96)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...