|

Zvizdić sutra u Podgorici s američkim potpredsjednikom Penceom

Zvizdić sutra u Podgorici s američkim potpredsjednikom Penceom
37
F
FENA
1.8.2017. u 18:23
51
komentara
37

dijeljenja
Zvizdić sutra u Podgorici s američkim potpredsjednikom Penceom Denis Zvizdić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastat će se sutra u Podgorici s potpredsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Mikeom Penceom, a u odvojenim susretima razgovarat će i s predsjednicima vlada Srbije i Crne Gore Anom Brnabić i Duškom Markovićem.
Teme će biti aktivacija MAP-a, regionalna suradnja, NATO put Bosne i Hercegovine i euroatlantske integracije, rečeno je Feni iz Zvizdićevog kabineta.

Zvizdićevi susreti sa zvaničnicima Sjedinjenih Država, Srbije i Crne Gore odvijat će se tokom Samita Jadranske povelje.

U delegaciji Bosne i Hercegovine, učesnici Samita će biti i ministar vanjskih poslova Igor Crnadak te ministrica odbrane Marina Pendeš.

Crna Gora i Makedonija su domaćini na ovom samitu na kojem će lideri razgovarati o ubrzanju euroatlantskih integracija zemalja regiona, nadolazećim reformama i promociji regionalnog pomirenja te zajedničkom doprinosu regionalnoj i globalnoj stabilnosti.

Osim predsjednika vlada Crne Gore i Makedonije, kao i potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država, učestvovat će predsjednici država ili vlada Bosne i Hercegovine, Albanije, Hrvatske, Kosova, Srbije i Slovenije.
Prijavi grešku


Komentari (51)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...