|

Zvizdić sutra sa Vučićem i Davutogluom u Beogradu i Novom Pazaru

Zvizdić sutra sa Vučićem i Davutogluom u Beogradu i Novom Pazaru
0
A
Anadolija
28.12.2015. u 15:21
14
komentara
0

dijeljenja
Zvizdić sutra sa Vučićem i Davutogluom u Beogradu i Novom Pazaru Aleksandar Vučić i Den is Zvizdić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, na poziv srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, prisustvovat će sutra u Beogradu trilateralnom susretu uz učešće premijera Republike Turske Ahmeta Davutoglua.
Srbijanski premijer Vučić prošle sedmice izjavio je kako bi volio da tokom posjete turskog premijera Davutoglua, koji danas i sutra boravi u dvodnevnoj posjeti Srbiji, prisustvuje i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić. 

Zvizdić je prošle sedmice trebao boraviti u Sandžaku, odnosno Novom Pazaru, gdje je otvoren Dijagnostički centar, vrtić i škola zahvaljujući donaciji Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

Inače, Zvidzić je kritikovao proteklih dana izjavu srbijanskog premijera Aleksandra Vučića da će cijela Vlada Republike Srbije prisustvovati obilježavanju 9. januara, koji se slavi kao Dan RS-a, a kojeg je nedavno Ustavni sud BiH ocijenio neustavnim i naložio Narodnoj skupštini RS-a da u roku šest mjeseci uskladi sporne odredbe.

Kako doznaje Anadolu Agency, Zvizdić će nakon susreta sa Vučićem i Davutogluom zajedno s njima otputovati u Novi Pazar. 
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...