O sastanku s Vučićem
2

Zvizdić: Srbija se ne treba miješati u unutrašnje poslove BiH

Er. M.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je, nakon današnje sjednice državne vlade, upitan da prokomentariše najavljeni sastanak lidera političkih stranaka iz bh. entiteta RS s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zvizdić je rekao kako podržava sastanke koji vode jačanju saradnje, suživota i mira na ovim prostorima i to sve na bazi reciprociteta. Posebno je istakao kako zagovara saradnju država, odnosno BiH i Srbije u svom slučaju, prije saradnje s političkim strankama koje predstavljaju samo jedan narod u BiH.

"Ne mislim da se bilo ko treba miješati u unutrašnje poslove BiH. Ni BiH se ne miješa u unutrašnje poslove susjednih zemalja. Takve poruke očekujem i od Aleksandra Vučića", rekao je Zvizdić

Što se tiče rada Vijeća ministara BiH, on je kazao kako pojedinci pokušavaju manipulisati tvrdnjama da je Vijeće ministara BiH u potpunoj blokadi, što nije tačno. On je rekao da to dokazuje i današnja sjednica Vijeća ministara BiH koja je održana bez ikakvih problema.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Podsjetio je da je Vijeće ministara BiH usvojilo brojne tačke koje su se našle pred državnim ministrima te da državna vlada funkcioniše bez ikakvih blokada. Vijeće ministara BiH je i na današnjoj sjednici usvojilo brojne tačke među kojima je i nekoliko važnih sporazuma.

On je kritikovao nerad Parlamentarne skupštine BiH, odnosno neustavne blokade u državnom organu zakonodavne vlasti. Zvizdić je kazao kako zbog nerada parlamentaraca stoji zarobljeno više od milijardu eura sredstava koja čekaju na implementaciju i kojim bi se unaprijedila ekonomska situacija svih građana u BiH.

Šef državne vlade potvrdio je da je Vijeće ministara BiH danas jednoglasno usvojilo pismo podrške za gradnju Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli i da će pismo podrške bit upućeno na odgovarajuće adrese.