|

Zvizdić prvi put s potpredsjednikom SAD-a: Amerika snažno podržava BiH na putu ka EU

Zvizdić prvi put s potpredsjednikom SAD-a: Amerika snažno podržava BiH na putu ka EU
38
Klix.ba
2.8.2017. u 14:51
127
komentara
38

dijeljenja
Zvizdić prvi put s potpredsjednikom SAD-a: Amerika snažno podržava BiH na putu ka EU
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić susreo se danas u Podgorici, na marginama Samita Jadranske povelje, sa potpredsjednikom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Mike Penceom kojeg je informisao o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i dosadašnjem napretku naše zemlje na euroatlantskom putu.
Predsjedavajući Zvizdić je rekao da euroatlanstke intergacije ostaju glavni vanjskopolitički cilj i prioritet Bosne i Hercegovine, te istaknuo ogroman napredak BiH na evropskom putu učinjen u prošloj godini kao i značajne pomake u ispunjenju uslova za aktivaciju MAP-a.

Naglasio je bitnost držanja političkog fokusa međunarodne zajednice na Bosni i Hercegovini i stalnoj podršci nastavku reformskih procesa i euroatlantskih integracija. Dodao je da građani Bosne i Hercegovine žele bolji i kvalitetniji život, ali da je taj cilj ostvariv samo kroz nastavak reformi i ubrzane euroatlantske integracije. Slijedeći važan korak za Bosnu i Hercegovinu, kao i doprinos stabilnosti regije, istaknuo je predsjedavajući Zvizdić, bila bi aktivacija MAP-a za našu zemlju.

Potpredsjednik SAD-a Mike Pence je rekao da SAD smatra Bosnu i Hercegovinu ključem stabilnosti, mira i sigurnosti regije Zapadnog Balkana. Ponovio je neupitnu podršku SAD-a teritorijalnom integritetu, suverenitetu i euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama i američkom narodu na dosadašnjoj pomoći i kontinuiranoj podršci Bosni i Hercegovini.
Prijavi grešku


Komentari (127)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...