Trzavice na sjednici
43

Zvizdić poručio Arnautu: Za razliku od vaših 4.000 glasova, ja sam ih dobio skoro 40.000

Er. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Sam početak hitne sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH obilježile su trzavice između predsjedavajućeg Denisa Zvizdića i zastupnika SBB-a Damira Arnauta.
Zastupnik SBB-a Damir Arnaut, nakon što je kandidat za premijera BiH Zoran Tegeltija iznio svoj ekspoze, ponovo je problematizovao činjenicu da današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH ne prisustvuju članovi Predsjedništva BiH koji su zvanični predlagači ove tačke dnevnog reda.

U svom izlaganju direktno se obratio predsjedavajućem Zastupničkog doma PSBiH Denisu Zvizdiću navodeći kako ga ne čudi Zvizdićevo ponašanje, jer je on u Kolegij Zastupničkog doma PSBiH izabran s manje glasova zastupnika iz reda Bošnjaka za razliku od Nermina Nikšića.

Zvizdić je odgovorio Arnautu da je on u Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH izabran sa 38.506 glasova, dok je Arnaut svoj mandat i to kompenzacijski dobio sa 4.882 glasa.

Zastupnik SBB-a nakon toga se pobunio navodeći da je Zvizdić u skladu s Poslovnikom o radu Zastupničkog doma PSBiH trebao izaći za govornicu kada je ušao u raspravu, odnosno da mu se nije smio obraćati iz stolice u kojoj sjedi kao predsjedavajući.