Zvizdić pisao premijeru Španije: Ohrabrujem vas da istrajete u očuvanju vladavine prava

Klix.ba
29.10.2017. u 10:02
276
103
Zvizdić pisao premijeru Španije: Ohrabrujem vas da istrajete u očuvanju vladavine prava
276
Zvizdić pisao premijeru Španije: Ohrabrujem vas da istrajete u očuvanju vladavine prava Denis Zvizdić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić uputio je pismo podrške španskom premijeru Marijanu Rajoyju povodom proglašenja nezavisnosti Katalonije.
"Poštovani premijeru, imajući u vidu dobre i prijateljske odnose naših država, bazirane na međusobnom uvažavanju i razumijevanju, u potpunosti podržavam vaše aktivnosti u cilju očuvanja ustavnog poretka, suvereniteta i teritorijalnog integriteta vaše države Španije", napisao je Zvizdić.

Inače, kriza u Španiji intenzivirala se raspisivanjem referenduma o nezavisnosti Katalonije, a potom i katalonskim proglašenjem nezavisnosti.

"Principi vladavine prava za koje se zalažete predstavljaju osnovnu vrijednost svakog demokratskog društva, i zbog toga vam upućujem izraze ohrabrenja da istrajete i uspijete u očuvanju vladavine prava i evropskih demokratskih principa, kako bi svi vaši građani nastavili da žive u miru i prosperitetu. Primite izraze moga osobnog poštovanja", piše u pismu podrške predsjedavajućeg Zvizdića upućenom Rajoyju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (103)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: