Zvizdić pisao Dancili: Očekujemo da u vašem mandatu BiH dobije status kandidata u EU

Piše: Er. M./Klix.ba
2.1.2019. u 12:42
18
22
Zvizdić pisao Dancili: Očekujemo da u vašem mandatu BiH dobije status kandidata u EU
18
Zvizdić pisao Dancili: Očekujemo da u vašem mandatu BiH dobije status kandidata u EU Foto: H. M./Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je čestitku premijerki Vlade Republike Rumunije Viorici Dancili, povodom preuzimanja predsjedanja Evropskom unijom.
Državni premijer se zahvalio na dosadašnjem pružanju političke i tehničke pomoći Bosni i Hercegovini sa ciljem ubrzanja evropskog puta i izrazio nadu da će Rumunija tokom svog predsjedavanja zadržati zapadni Balkan na evropskoj agendi.

"Čestitam vam preuzimanje predsjedavanja Evropskom unijom. Imajući u vidu naše snažno opredjeljenje za EU integracije, kao i napredak koji smo ostvarili, očekujemo da u toku vašeg mandata Bosna i Hercegovina dobije status kandidata u EU, čime bi za moju državu bile otvorene nove pozitivne perspektive stabilnosti, ekonomskog razvoja i vladavine prava.

Poznavajući kontinuitet vašeg rada, truda i zalaganja na regionalnim evropskim integracijama, siguran sam da će Vaše predsjedavanje dodatno osnažiti evropsku perspektivu cjelog zapadnog Balkana, u čemu ćete imati našu punu podrsku", piše u čestitki predsjedavajućeg Zvizdića. (kraj)

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: