{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zvizdić: Oko 700 članova Stranke za BiH prešlo u SDA

F
1.10.2014. u 14:09
56
69
Zvizdić: Oko 700 članova Stranke za BiH prešlo u SDA
56
Oko 700 istaknutih funkcionera Stranke za BiH prešlo je u posljednjih deset dana u Stranku demokratske akcije (SDA) - kazao je na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Denis Zvizdić.
Istakao je da je ovo aktivnost koja nije usmjerena protiv Stranke za BiH dodajući da su oni slobodno i samostalno odlučili da pređu zbog samo jednog značajnog razloga, a to je što su u politici SDA prepoznali odgovornu i državotvornu politiku, a u programima prepoznali one elemente koji znače siguran izlazak iz krize.

Zvizdić je također naglasio da su novi članovi ove stranke također prepoznali najboljeg i najkvalitetnijeg kandidata za člana Predsjedništva BiH.

"Napisi da je riječ o maloj grupi ljudi nisu tačni, riječ je o istaknutim funkcionerima i velikom broju članova Stranke za BiH, pa i čitavim općinskim savjetima kao što se to desilo u Vogošći s tendencijom da se to desi i u općinama Novi Grad, Stari Grad i Ilijaš", objasnio je Zvidzić.

Naglasio je da je najveća kvaliteta ovog prelaska masovnost i jasno prepoznavanje kvalitete politike SDA.

Bivši potpredsjednik Glavnog odbora Stranke za BiH te predsjednik Općinskog savjeta i predsjednik Ustavnopravne komisije Ferid Otajagić kazao je da SDA ima stvarni kapacitet da gradi BiH te da će podržati ovi stranku jer ima stvarnu snagu za jedinstvo i izgradnju BiH.

"Prije 40 dana sastali smo se u Zenici i razgovarali o tome šta učiniti dalje, jer opcija kojoj smo pripadali konstantno ide prema gašenju i nepoštovanju demokratskih pravila. Nakon toga smo jednoglasno odlučili da pređemo u SDA", kazao je.

Bivša predsjednica Asocijacije mladih Stranke za BiH Sunita Đozić istakla je da je razlog njenog prelaska u SDA želja da se čuje i glas mladih u BiH te da je priliku za to našla u SDA.

Bivši komandant u Srebrenici Velid Šabić koji je također napustio Stranku za BiH i prešao u SDA kazao je da je njegov razlog prelaska želja da vrati dostojanstvo građanima BiH i svim borcima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: