{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Zvaničnici SDA sreli se s članovima boračke populacije

18.9.2014. u 21:49
13
185
Sarajevo: Zvaničnici SDA sreli se s članovima boračke populacije
13
Sarajevo: Zvaničnici SDA sreli se s članovima boračke populacije
Najviši zvaničnici Stranke demokratske akcije (SDA) susreli su se sinoć u prepunoj sali Hotela Grand u Sarajevu sa pripadnicima boračke populacije i građanima.
Zamjenik predsjednika SDA, kandidat za bošnjačkoga člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović prisutnima je poručio da je SDA uvijek dosljedno i kontinuirano vodila socijalnu politiku i brinula za stotine hiljada demobiliziranih boraca, RVI i šehidskih porodica i da će tako biti i ubuduće, saopćeno je iz ove stranke.

On je istaknuo da, uz očuvanje cjelovitosti i jačanje države BiH, ekonomija i zapošljavanje moraju biti u vrhu prioriteta.

"Ja ću posebno raditi na tome da se ojača ekonomija. Pravit ćemo fabrike, privući strane investicije i povećati prihode. To će značiti povećanje plaća, penzija i invalidnina. Samo snažna SDA može biti garant napretka i pozitivnih procesa“, poručio je Izetbegović, stoji u saopćenju.

Također, istaknuo je Izetbegović, potrebno je da budemo ujedinjeni i snažni kako bismo ukinuli debalans na štetu Bošnjaka i vratili probosanske, patriotske kadrove na najbitnije pozicije u kompletnoj državnoj strukturi, od kantona do vrha države".Domaćin skupa, Muamer Bandić, ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, kazao je da je potrebno jedinstvo kako bi se zaštitila državotvornost BiH, nacija, vjera i dostojanstvo.

Naglasio je da se to može uraditi jedino pod okriljem SDA.

"Ja u SDA vidim onaj njen najljepši dio, vidim viziju njenog osnivača, a to je jednakost Bošnjaka s drugima. Jedino sa SDA ćemo biti faktor odlučivanja u BiH“, rekao je Bandić.

Denis Zvizdić, nosilac liste za Predstavnički dom FBiH, izborna jedinica 11, nabrojao je deset konkretnih razloga zbog kojih treba glasati za SDA.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: