{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Zvaničnici SDA sreli se s članovima boračke populacije

18.9.2014. u 21:49
13
185
Sarajevo: Zvaničnici SDA sreli se s članovima boračke populacije
13
Sarajevo: Zvaničnici SDA sreli se s članovima boračke populacije
Najviši zvaničnici Stranke demokratske akcije (SDA) susreli su se sinoć u prepunoj sali Hotela Grand u Sarajevu sa pripadnicima boračke populacije i građanima.
Zamjenik predsjednika SDA, kandidat za bošnjačkoga člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović prisutnima je poručio da je SDA uvijek dosljedno i kontinuirano vodila socijalnu politiku i brinula za stotine hiljada demobiliziranih boraca, RVI i šehidskih porodica i da će tako biti i ubuduće, saopćeno je iz ove stranke.

On je istaknuo da, uz očuvanje cjelovitosti i jačanje države BiH, ekonomija i zapošljavanje moraju biti u vrhu prioriteta.

"Ja ću posebno raditi na tome da se ojača ekonomija. Pravit ćemo fabrike, privući strane investicije i povećati prihode. To će značiti povećanje plaća, penzija i invalidnina. Samo snažna SDA može biti garant napretka i pozitivnih procesa“, poručio je Izetbegović, stoji u saopćenju.

Također, istaknuo je Izetbegović, potrebno je da budemo ujedinjeni i snažni kako bismo ukinuli debalans na štetu Bošnjaka i vratili probosanske, patriotske kadrove na najbitnije pozicije u kompletnoj državnoj strukturi, od kantona do vrha države".Domaćin skupa, Muamer Bandić, ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, kazao je da je potrebno jedinstvo kako bi se zaštitila državotvornost BiH, nacija, vjera i dostojanstvo.

Naglasio je da se to može uraditi jedino pod okriljem SDA.

"Ja u SDA vidim onaj njen najljepši dio, vidim viziju njenog osnivača, a to je jednakost Bošnjaka s drugima. Jedino sa SDA ćemo biti faktor odlučivanja u BiH“, rekao je Bandić.

Denis Zvizdić, nosilac liste za Predstavnički dom FBiH, izborna jedinica 11, nabrojao je deset konkretnih razloga zbog kojih treba glasati za SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: