BiH
40

Predizborni skup SDA u Brezi: Uvijek smo radili najbolje za BiH

Klix.ba
Na prepunom trgu ispred robne kuće u Brezi danas je održan predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA) na kojem su predstavljeni kandidati za predstojeće izbore u BiH, saopćeno je iz ove stranke.

Kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je da SDA treba jedinstvo i snagu za pobjedu koja će joj omogućiti da se vrati u državne strukture i radi na jačanju države.

"Zato trebamo glasati za najiskusniju i najispravniju stranku u BiH, za SDA", kazao je Izetbegović.

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH Šefik Džaferović kazao je da nema dileme da će pobijediti SDA i Bakir Izetbegović.

"Pozivam vas da masovno izađete na izbore, jer nam je potrebna snažna pobjeda SDA i Bakira Izetbegovića. Hoćemo da imenujemo predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, federalnog i premijere u svim kantonima u kojima su Bošnjaci većinski narod", kazao je Džaferović.

Dodao je da je SDA ozbiljna stranka koja daje prednost interesima države nad interesima SDA i čiji su ciljevi reintegracija BiH, jačanje državnih institucija i integracija BiH u EU, ravnopravnost svih naroda, te obnova narušenog povjerenja između naroda u BiH.

Mirsad Zaimović, predsjednik Kantonalnog odbora SDA Zeničko-dobojskog kantona, podsjetio je prisutne simpatizere i članove na rezultate koje je SDA ostvarivala u vremenima kada je bila na vlasti, istakavši da je aktuelna vlast onemogućila napredak i razvoj ovog kantona.

"Onda kada je SDA bila najjača postizani su i najbolji rezultati u BiH", kazao je Zaimović i pozvao građane da glasaju za SDA u ovom teškom i presudnom momentu za BiH kada joj je potrebno jedinstvo i snaga, saopšteno je iz SDA.