{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Zvizdić: Napad na policajca je napad na institucije sistema

Klix.ba
27.4.2015. u 22:17
40
Zvizdić: Napad na policajca je napad na institucije sistema
40
Zvizdić: Napad na policajca je napad na institucije sistema
Denis Zvizdić (Foto: Klix.ba)
Napad na policajca je napad na institucije sistema i to ničim ne može biti opravdano, rekao je večeras za FTV predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.
Zvizdić je kazao da policajci zaslužuju poštovanje jer svakodnevno rizikuju svoje živote.

"Ovo je jedna situacija iz koje moramo izaći smireno i hladne glave. Ja pozivam institucije sistema da rade svoj posao. Siguran sam da će država BiH i sve institucije znati odgovoriti na ovakva dešavanja", rekao je Zvizdić.

On je dodao da je za sutra zakazana vanredna sjednica Vijeća ministara BiH na kojoj će biti doneseni određeni zaključci koji će obavezati organe da najhitnije reaguju u smirivanju situacije i otkrivanju počinilaca i motiva ovakvog zločina.

On je kazao da je Zvornik grad u kojem se vratio veliki broj povratnika i da do sada nije bilo problema.

"Sada treba omogućiti da ljudi tamo budu sigurni i da nastave živjeti. Ovo je težak izazov, ali će institucije sistema znati odgovoriti", kazao je i dodao da večerašnji događaj govori da policijske agencije moraju imati aktivniju saradnju i da će se ići na formiranje jednog tijela na nivou BiH.

Zvizdić je rekao da će se negativne posljedice osjetiti, ali "ćemo uraditi sve da se ne destabilizira pozitivan politički tok i pozitivna atmosfera".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: