|

Zvizdić na sastanku u Vijeću Nacionalne sigurnosti o NATO i EU putu BiH

Zvizdić na sastanku u Vijeću Nacionalne sigurnosti o NATO i EU putu BiH
14
F
FENA
21.10.2019. u 18:12
26
komentara
14

dijeljenja
Zvizdić na sastanku u Vijeću Nacionalne sigurnosti o NATO i EU putu BiH Foto: H. M./Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se danas u Vijeću Nacionalne sigurnosti u Washingtonu sa zamjenikom direktora za Evropu, Johnom Erathom i zahvalio se na ukupnoj dosadašnjoj podršci i pomoći reformskim naporima u Bosni i Hercegovini, a posebno na njenom putu ka članstvu u NATO i Evropskoj uniji.
Predsjedavajući Zvizdić je rekao da su Sjedinjene Američke Države najznačajniji vanjskopolitički partner Bosne i Hercegovine i da je naša orjentacija prema slobodi, demokratiji i ekonomskom prosperitetu, kao i euroatlanskim integracijama jedini ispravan put.

Zvizdić i Eratho su se složili da je država Bosna i Hercegovina faktor stabilnosti na Balkanu i da poštivanje teritorijalnog integriteta i jačanje institucija Bosne i Hercegovine omogućava provođenje reformi potrebnih za demokratizaciju društva u našoj zemlji i njen prosperitet.

Predsjedavajući Zvizdić je naglasio da mir i stabilnost nemaju alternativu i da članstvo u Evropskoj uniji i NATO, iz perspektive Bosne i Hercegvine, predstavlja sinonim mira i stabilnosti i ključni i najvažniji prioritet za BiH i za zemlje čitavog regiona, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...