{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zvizdić: Izvedba na karnevalu u Čapljini je drzak, neciviliziran i zlokoban postupak

12.2.2018. u 21:08
153
183
Zvizdić: Izvedba na karnevalu u Čapljini je drzak, neciviliziran i zlokoban postupak
153
Zvizdić: Izvedba na karnevalu u Čapljini je drzak, neciviliziran i zlokoban postupak
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što su na karnevalu u Čapljini prikazani kovčeg i nišan na kojem je stajalo ime "Željko K.", te lutka koja podsjeća na sudiju Carmela Agiusa koja je spaljena, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izvedbu je nazvao nedopustivim aktom koji vrijeđa žrtve koji predstavlja drzak, neciviliziran i zlokoban postupak.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Izražavam zabrinutost i zgroženost zbog poruka mržnje, te etničke i vjerske diskriminacije koje su proteklog vikenda poslali pojedini ostrašćeni građani Čapljine tokom manifestacije Velike maškare. Njihova morbidna izvedba predstavlja nedopustiv akt koji vrijeđa žrtve, ruši dostojanstvo pojedinca i potiče strah", poručio je Zvizdić.

Istakao je da u vremenu kada treba težiti civilizacijskim vrijednostima koje su ugrađene i u Evropsku konvenciju o ljudskim pravima i koje najjasnije osuđuju diskriminiranje po bilo kojoj osnovi, ovakvo ponašanje pojedinaca koji vrijeđaju dostojanstvo drugih i veličaju presuđene ratne zločince, predstavlja drzak, neciviliziran i zlokoban postupak.

"Zbog toga očekujem od nadležnih institucija da u skladu sa zakonskim procedurama poduzmu sve potrebne radnje kako bi se zaustavile i sankcionisale ovakve demonstracije ideološke, nacionalne i vjerske mržnje", kazao je Zvizdić.

Podsjećamo, atrakcije na karnevalu privukle su veliku pažnju na društvenim mrežama gdje su ponajviše izazvale kritiku i ogorčenje zbog politizacije jednog građanskog i po definiciji radosnog događaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: