Jačanje saradnje
15

Zvizdić i Šarović na EBRD-ovoj konferenciji u Londonu

SRNA
Denis Zvizdić i Mirko Šarović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Denis Zvizdić i Mirko Šarović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić i njegov zamjenik Mirko Šarović učestvovat će danas na Trećoj investicionoj konferenciji o zapadnom Balkanu koju organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu.

Sjednica predstavnika zemalja zapadnog Balkana predviđena je od 9:30 sati, nakon službenog otvaranja konferencije i pozdravnih obraćanja predsjednika EBRD-a Sume Čakrabartija, premijera Bugarske Bojka Borisova i ministra za međunarodni razvoj Velike Britanije Lorda Batesa.

Konferencija za novinare planirana je za 11:30 sati, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Za 14:10 zakazan je sastanak sa Čakrabartijem, tokom kojeg će Šarović, koji je i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, i zamjenik direktora EBRD-a Pierre Heilbronn potpisati Memorandum o razumijevanju između Vijeća ministara i EBRD-a.

Memorandum se odnosi na intenziviranje saradnje u pružanju podrške inicijativi za jačanje investicione klime u BiH.

Na marginama konferencije Zvizdić će se susresti s vršiocem dužnosti državnog sekretara SAD-a za evropske poslove Matthewom Palmerom.

Tokom boravka u Londonu, Zvizdić će s premijerima zemalja zapadnog Balkana prisustvovati svečanoj večeri koju organizuje premijerka Velike Britanije Theresa May.