Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sjetite se partizana i NOB-a samo kad treba kontru pucat ustašama, a za ostalo vrijeme se takmičite sa njima ko će se bolje popišati po antifašističkom naslijeđu.
Ne idu partizani i Busuladžić zajedno... nikako...
Ne skrnavite spomenike komunističke borbe protiv fašizma. Bosanski narodi Srbi, Hrvati i Muslimani su dali živote za bratstvo i jedinstvo i slobodu, koju su domaći izdajnici na referendumu 92' ukinuli.
partizane obilaze kriminalci .......
Koje licemjerstvo!!!!!! Političari iz stranke koja je promijenila nazive svih ulice u Sarajevu nazvanih po partizanima i partizanskim komandantima. FUJ!!!!!!!!
Koje licemjerstvo!!! Političari iz stranke koja je u Sarajevu ukinula i promijenila nazive svih ulica po partizanima, pa čak i ulicu nazvanu po prvom predsjedniku ZAVNOBiH-a. FUJ!!!
Da vam je stvarno stalo posjetili bi ste i Spomen park Vraca, ovako ovo je samo jeftini populizam. A sada lijepo Novaliću daj pare da se obnove Partizansko i Vraca jer u Odluci o proglašenju nacionalnih spomenika lijepo piše da je novac za obnovu dužna osigurati Vlada FBiH. Ma osiguraćeš "malo morgen", Mladi muslimani koji vladaju tvojom strankom bi te razapeli.
Ustaše došle na partizansko groblje!
Spomenik antifašistima u dvorištu fašizma.Spomenik partizanima za koje oni iz bližeg okruženjenja smatraju da su okupatori a njihove dede iz Blajburga junaci.Ako ovo nije samo predizborni trik ovih ljepotana sa slike i Partizansko groblje se obnovi pa trebati će vam jedna dobra jedinica OS BiH da ga čuva.Nažalost.Pa gdje je vječni gradonačelnik Mostara koji je jedan od kočničara obnove.Njemu nije bilo do šetnje.
@3stipica U to doba u Mostaru je bio izuzetno jak radnički pokret,pa samim tim je broj Bošnjaka u partizanima bio znatno veći nego u ostalom dijelu BIH.Pogledaj malo ko su sve imenom i prezimenom narodni heroji NOB Jugoslavije pa će ti biti sve jasnije.Ali vjerujem da ti to već znaš ali zenemaruješ isto kao i činjenicu da je u akciji oslobođenja Mostara u sastav 8.dalmatinskog korpusa stavljena i 29.hercegovačka udarna divizija.
Koga vi lažete i muntate? Spomen park vraca već 30 godina stoji zarasto i napušten a napravljene su na hiljade spomenika u tom periodu... a ovaj jedan se nije mogao raskrčiti i počistiti... mrš!!!
Fašisti i danas djeluju podmuklo ali ne će još dugo obmanjivati narod, nazire im se kraj. Smrt fašizmu -sloboda narodu.
Nitko ne želi obnavljati što nije njihovo. Ovaj spomenik se nalazi na zemlji čjije je vlasnik Mostarsko-Duvanjska biskupija. Komunisti su im oduzeli to zemljište napravili spomenik, a kasnije im vraćeno zemljište. Crkvi ne pada na pamet praviti spomenik onima koji su joj oduzeli spomenik!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sta ova dvojica nacionalista imaju sa partizanima i antifashistickim naslijedjem.
@11111tayson Eh to si u pravu, ako ima gdje sta ilegalno da se odradi zvizdic i novalic su tu.
Tako je Zvizdiću, iako mi se gadi SDA ovo je hvale vrijedan potez. Ne zaboravimo slavnu antifašističku prošlost Bosne i Hercegovine.
O majko mila... zovi mi dilera!!
pocinje obnova za izbore.