Važan susret
3

Zvizdić i Crnadak na sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje EU - BiH

FENA
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prisustvovat će danas u Briselu sjednici Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i BiH.

Riječ je o najvišem zajedničkom tijelu Evropske unije (EU) i Bosne i Hercegovine koje vrši nadzor na primjenom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Početak plenarne sesije planiran je u 14.30 sati.

I ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak učestvovat će, u svojstvu člana stalne delegacije BiH, na trećem sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje EU - BiH.

Učesnici sastanka će razgovarati o bilateralnim odnosima u okviru Procesa stabilizacije i pridruživanja, posebno u svjetlu Izvještaja Evropske komisije iz 2018. godine, implementaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) te reformama i napretku Bosne i Hercegovine i zapadnog Balkana u procesu evropskih integracija.

Delegaciju EU predvodit će visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini i komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn, najavljeno je