BiH
22

Zvizdić: Da je Mogherini došla u Sarajevo pohvalili bismo se radom Vijeća ministara BiH

Piše: A. B.
Denis Zvizdić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Denis Zvizdić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić gostujući u Dnevniku D Federalne televizije izjavio je kako propuštena prilika današnjim nedolaskom visoke predstavnice za vanjsku i sigurnosnu politiku i potpredsjednice Evropske komisije (EK) Federice Mogherini te da se BiH mogla pohvaliti radom Vijeća ministara BiH.

Zvizdić je istakao kako je prošla godina bila najuspješnija evropska godina za BiH u posljednjih 20 godina te da je mnogo urađeno na njenom euroatlanskom putu.

"Žao mi je što Mogherini nije uspjela doći i posjetiti Sarajevo, jer je to bila dobra prilika da čuje konkretne rezultate dosadašnjih aktivnosti na evropskom putu i da je upoznamo o našim daljim planovima, najviše političkim.Bila bi to dobra prilika jer smo prije 15 dana imali priliku razgovarati i pripremiit sve prilike za današnji sastanak", kazao je Zvizdić.

Dodao je kako je na današnjem sastanku trebalo biti riječi o euroatlanskim integracijama i sigurnosnoj situaciji na Balkanu.

"Da je Mogherini došla, pohvalili bismo se radom Vijeća ministar BiH, ali mislim da će ona vrlo brzo doći. Bilo bi tu mnogo informacija koje bi joj pokazivale značajan i progresivan napredak BiH, odnosno ono što je vijeće ministara uradilo u prethodnom periodu. Kada je riječ o političkoj situaciji, ne možemo se pohvaliti, ali je činjenica da u ovakvoj situaciji moramo raditi više", zaključio je Zvizdić.