Istraga traje
96

Zvanični izvještaj policije o ubistvu u Sarajevu: Uhapšena dvojica maloljetnika

S. H.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Sarajevska policija saopćila je u zvaničnom izvještaju da je u nedjelju u 19:25 sati obaviještena IV PU da je u ulici Teheranski trg, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do tuče između više osoba.
Izlaskom na mjesto nesreće utvrđeno je, da je od zadobijenih povreda smrtno stradao R.O., rođen 1998.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Smrt su konstatovali ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Također, u navedenoj tuči jedan maloljetnik, rođen 2001. godine je zadobio povrede, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u tuči sa smrtnom posljedicom dvije maloljetne osobe rođene 2002. i 2003. godine su lišene slobode i predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekta i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Nakon završene kriminalističke obrade, osobe lišene slobode će uz izvještaj biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.

S obzirom da su osobe lišene slobode maloljetnici, zbog zaštite interesa djece i maloljetnika u krivičnom postupku, nismo u mogućnosti saopćiti više informacija.