BiH
18

Zurovac: Barbarić predstavlja instituciju u kojoj radi i poslije radnog vremena

Klix.ba
Ljiljana Zurovac
Ljiljana Zurovac
Na današnjem sastanku Vijeća za štampu BiH i Regulatorne agencije za komunikacije u Mostaru pojavila se i glasnogovornica Ministarstva turizma i okoliša FBiH Mija Martina Barbarić.

Nakon što je ovih dana podigla prašinu statusom na svom Facebook profilu u kojem je napisala "Za Dom spremni", Barbarić je istakla kako je doživjela medijski linč, ali kako stoji iza svojih riječi.

"Gdje piše u kojem zakonu da je pozdrav Za Dom spremni, govor mržnje?", pitala je Barbarić, dodajući da se radi o "starom patriotskom pozdravu".

Ona smatra da se protiv nje vodi organizovana kampanja i da je nakon radnog vremena kao i svi drugi privatna osoba, prenosi Bljesak.info.

Nakon žustre polemike sa prisutnima predsjednica Vijeća za štampu Ljiljana Zurovac objasnila je glasnogovornici Ministarstva turizma i okoliša FBiH da je ona javna osoba, te da u svakom trenutku, bez obzira na istek radnog vremena, predstavlja instituciju u kojoj radi.

Nakon toga Barbarić je napustila sastanak.

Podsjetimo, protiv nje se zbog ovog ispada vodi disciplinski postupak, a zbog sličnog poteza suspendovan je i glasnogovornik Zavoda za zdravstveno osiguranje HNK-a Dalibor Ravić.