Komentari (97)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
MA SAMO TOTALNA ZABRANA!!! Ko puši neka izađe van, bez pametovanja i prosipanja šuplje balkanske demagogije. Svi dijasporci i novopečeni i stari poštuju zakon o zabrani, ne palamude, piju kafu ili pivkanu vani ako im se dipli... Tamo sve može, a kod nas šuplja.
Kretenu, pa kafici i jesu problem. Pisam ti se na amandman
Zabrana pušenja ima smisla samo tamo gdje su nepušaći prinuđeni biti sa pušačima. Npr. uredi, javni prijevoz, ustanove itd. Restorani, kafići itd., po izboru. Nitko te ne tjera npr. u pede..ki klub ako i sam nisi takav. Izbor je jednako jednakost.
Zrak u Sarajevu, Kaknju i Zenici je često opasniji od duhanskog dima u kafiću. Treba li građanima tih gradova zabraniti da udišu taj zrak ili treba zraku zabraniti da bude zagađen?
Naša vlast nema muda da zakon donese, izgubit će glasove.Pa imamo ovako šuplje zakone.Ko želi sa porodicom na ručak ili sok i kafu, mora se pomiriti da će mu se djeca trovat od dima, da će se svi usmrdit...Ili opcija ne izlazi i to je to
Šta sve nije NEmoguće u BOSNI
Ne pusim, al dabogda nikad ne zabranili cigare i nargile u zatvorenom samo za ove mame sto s djecom biraju da idu u takve kafice pa se zale da ne mogu izaci. Imate par kafica koji zabranjuju pusenje idite u njih. Puno pravo svakog kafica je da dozvoli ili zabrani pusenje po zelji, ako vam ne odgovara, otvorite kafic i zabranite pusenje, pa vidite kako cete proci ili jednostavno neka vas kuci, sto je i najbolja opcija za takve.
haj Bgt ne kaki,zna se šta znaći zabrana,zabrana na svim javnim,,zatvorenim,,mjestima i taćka,odem u slastičarnu sa djecom,izađem ko iz pepeljare,nek se truje ko hoće ,ali ne mora druge trovati ....
KAZNE ZA KAFICE TREBAJU BITI 50k MARKI NA LICU MJESTA, 100 000 MARKI IZ CETIRI PUTA!
ONE DUVARE ARAPSKE TREBA POTPUNO ZABRANITI, KLADIONICE OPOREZOVATI SA 1000%, ZABRANITI PUSENJE I U VOZILIMA, POGOTOVO PORED DJECE. ISTO TAKO, ZABRANITI PUSENJE I DESET METARA ISPRED ULAZA U OBJEKTE. PUSACE TRETIRATI KAO PSE LUTALICE. POVECATI IM ZDRAVSTVENO OSIGURANJE 500%!
Inspekcija neće moći provesti zakon ukoliko se iz njega ne izuzmu kafići ..... IDEMO OTKAZI ZA ZULJEVICA, PA NEKA GA ZULJA NA BIROU RADA,.
Duhanski lobista prodana dusa
Znači ti si za pušenje.
Ako zelite zabranu pusenja, onda uvedite i zabranu prodaje duhanski proizvoda.. all to vam ne odgovara ode lova iz dzepa. mars lopovi i uhljebi na budzetu!!
Donesite ispravan zakon a kako ce se sprovoditi treba drugi organi da organizuju. Ovako se ništa nije dobilo. Sve ostalo po starom. Već imamo takav zakon
TREBA ZABRANITI PUSENJE NA SVAKOM JAVNOM MJESTU!!!! Samo sirotinja pusi i truje se .Nemaju hljeba jesti, da ne kazem zube, ali cigare ne vade iz usta? Pusi kuci , nigdje vise!!!! Kutija cigara treba biti 10km minimalno!
Zuljevicu, da li te je sramota lobisto i placeniku? Ili ne znas za sramotu.
Citam i ne vjerujem. Pa kakva gnjida od covjeka moras bit da predlozis ovakav amandman. U FBiH niti jedan jedini ugostiteljski objekat nece bit nepusacki, sto znaci da smo dzaba krecili. Zuljevicu, crko dabogda u najgorim mukama kao i tvoji nalogodavci!!!