BiH
24

Zukić: SBB će dobiti sva ministarstva u Vladi FBiH na kojima se nalaze ministri iz DF-a

Piše: Er. M.
Amir Zukić
Amir Zukić
Amir Zukić, generalni sekretar SDA, kazao je za Klix.ba da očekuje da će se u što kraćem roku izvršiti rekonstrukcija Vlade FBiH. Zukić kaže da bi SBB-u trebala pripasti sva ministarstva na čijem čelu su ministri iz DF-a.

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Amir Zukić kazao je kako će predsjednici SDA i Saveza za bolju budućnost nastaviti pregovore u smislu dogovaranja detalja, te da će nakon toga timovi napraviti sporazum koji bi stranački organi trebali potvrditi.

"Očekujem da će se u što kraćem roku izvršiti izmjena ministara u Vladi Federacije BiH i da će ona raditi u punom kapacitetu. Prema dosadašnjim pregovorima SBB će dobiti sva ministarstva na kojim se nalaze ministri Demokratske fronte", kazao je Zukić.

Demokratska fronta je u Vladi Federacije BiH imala zamjenika predsjednika i ministra trgovine Aleksandra Remetića, ministra energije, rudarstva i industrije Reufa Bajrovića, ministra rada i socijalne politike Milana Mandilovića i ministricu životne sredine i turizma Snježanu Soldat.

Zukić je dodao da SDA pokušava i trudi se da u kriznim situacijama stablizuje političke prilike u Federaciji BiH, te da posebno na tome radi predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

"Ekonomski pokazatelji su puno bolji u ovoj, nego u protekle četiri godine. Mislim da će i ova koalicija doprinijeti stabilizaciji političkih prilika i dovoljno je da je ekonomski dobra situacija kako bi se ljudi počeli baviti biznisom i da se otvaraju radna mjesta", zaključio je Zukić.