BiH
640

Žrtve genocida u Ambasadi Švicarske traže oslobađanje Nasera Orića

Piše: Er. M.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Počeo je sastanak u Ambasadi Švicarske u BiH gdje će se predstavnici žrtava genocida sastati sa švicarskim ambasadorom. Tema sastanka je hapšenje Nasera Orića u Ženevi odakle je jučer stigao i načelnik Srebrenice Ćamil Duraković.

Duraković je novinarima kazao kako će švicarskom ambasadoru pokušati objasniti šta se stvarno dešava, te kakve posljedice ima hapšenje Nasera Orića.

"Vjerujem da će pravosudni organi Švicarske, koja je generalno država koja pokušava biti najneutralnija, pravno postupiti u ovom slučaju kako ne bi bilo posljedica", rekao je Duraković.

Dodao je kako se jučer na sjednici Organizacionog odbora za obilježavanje 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima moglo čuti "svakakvih tonova", pa i da će 11. jula biti odgođena sva dešavanja, što ih dodatno zabrinjava.

"To nije ono što mi želimo i vjerujemo da će svi imati razumijevanja da se svi zajedno uključimo i ne nanosimo loše bilo kome, posebno porodicama koje žele ukopati svoje 11. jula", rekao je načelnik Srebrenice i predsjednik Organizacionog odbora.

Očekuje se izjava glasnogovornika Ambasade Švicarske u BiH.