BiH
0

Zrnić: Nije bilo kontrole ko ulazi u dvoranu prije svečane akademije

FENA
Svečana akademija povodom Dana RS (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Svečana akademija povodom Dana RS (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Direktor Sportske dvorane Borik u Banjoj Luci Manojla Zrnić potvrdio je da su njega i sve radnike saslušali predstavnici policije RS-a, koja je danas saopćila da je u tom objektu uoči svečane akademije u povodu Dana RS-a "pronađena određena količina naoružanja".

Zrnić je rekao da prije svečane akademije nije bilo kontrole ko ulazi u dvoranu, a da je tokom priprema za taj skup u objekat ulazio veliki broj izvođača.

"To je bilo gotovo nemoguće kontrolisati od strane zaposlenih u ovoj ustanovi. Koliko ja imam informaciju, MUPRS-a imao je određeno zaduženje i oni su to savjesno radili i obavljali unos raznih materijala u dvoranu", rekao je Zrnić i dodao da je skener-detektor na ulazu u dvoranu bio samo na dan održavanja svečane akademije, ali ne i u toku same pripreme za taj skup.

Na osiguranju tog objekta u kojem je 9.januara održana svečana akademija bili su, potvrdio je Zrnić, angažirani pripadnici MUPRS-a, što je bio slučaj i u ranijih sličnim situacijama.

"U saradnji s MUPRS-a pred svaki događaj imamo pregled svih prostorija dvorane. Do sada nikada nisu pronašli ništa od naoružanja ili eksplozivnih sredstava", naveo je Zrnić.

Policija je, kako je rečeno, uz pomoć dresiranih pasa pronašla oružje u plafonu komentatorske kabine dvorane Borik.