{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija utvrđuje kada je donesena torba u dvoranu Borik

S
12.1.2012. u 08:48
0
12
Policija utvrđuje kada je donesena torba u dvoranu Borik
0
Policija utvrđuje kada je donesena torba u dvoranu Borik
Boško Stanišljević bit će zadržan 72 sata u policiji kako bi se došlo do podataka kada je torba sa oružjem, municijom i eksplozivom donesena u sportsku dvoranu Borik u Banjoj Luci i da li je u to umiješan još neko, rekao je direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić.
Vasić je naveo da je Stanišljević, koji se sam predao policiji, priznao da je ostavio torbu u Boriku i dodao da će njegova dalja sudbina biti poznata nakon što bude završeno ispitivanje, pišu "Večernje novosti".

"Ukoliko se utvrdi da je osumnjičen za krivično djelo terorizam, bit će prebačen u Tužilaštvo BiH u Sarajevo na dalje postupanje", istakao je Vasić i napomenuo da su u Banju Luku stigli i inspektori MUP-a Srbije koji će se uključiti u istragu.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović potvrdio je da je u Banju Luku otišlo 10 stručnjaka kako bi pomogli kolegama u razrješavanju "slučaja naoružanja" iz hale Borik u kojoj se u ponedjeljak na proslavi Dana i krsne slave Republike Srpske nalazio kompletan državni vrh Srbije, Republike Srpske i Srpske pravoslavne crkve.

"Policija Srbije i ja lično, kao direktor, zainteresovani smo da se sve činjenice rasvijetle do kraja. Na tome ćemo istrajati, a nakon toga ćemo znati kako ćemo se ponašati i na koji način postupati, bez obzira na to ko šta o tome misli", istakao je Veljović.

On je istakao da je Republika Srpska ovaj posao odradila kako treba, ali da zapanjuje činjenica da je, ako se pokaže tačnom, neko na ovaj način pokušao da ostvari određene namjere i izazove haos.

Policija Republike Srpske je prilikom protivdivezionog pregleda dvorane, uoči svečane akademije povodom 20. rođendana Republike Srpske, pronašla u "novinarskoj loži" u dvorani Borik zelenu torbu u kojoj su bili automastka puška sa prigušivačem i pet okvira, tri kilograma plastičnog eksploziva, dvije ručne kumulativne bombe, dvije bombe M75 i M52, poluautomatsku pušku i 330 komada municije, te štapine sa upaljačem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: