BiH
164

"Zoka, hvala ti": Kolege i prijatelji se oprostili od novinarske legende Tuzle

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Porodica, kolege, mnogobrojni prijatelji i građani Tuzle danas se opraštaju od Zorana Kapetanovića (67), legendarnog radijskog i televizijskog voditelja, koji je preminuo prije dva dana nakon višemjesečne borbe sa teškom bolešću.

Komemorativni skup upriličen je u Narodnom pozorištu Tuzla, a sahrana će se obaviti na groblju Trnovac u Tuzli u 15 sati.

O Zoranu Kapetanoviću govorili su Edina Fazlić, Boro Kontić, Azra Kalesić, Kasim Softić i Jasmin Imamović.

"Bio je majstor svog zanata", zaključio je Boro Kontić, dok je emotivan govor popraćen suzama održala Edina Fazlić, Zoranova kolegica sa RTV TK.

Upravo sa RTV TK Zoran Kapetanović je otišao u zasluženu penziju, namjeravao je napisati i knjigu o svom bogatom životnom putu, ali u toj nakani ga je omela opaka bolest.

Između studentskog lista Spektar, gdje je krenuo Kapetanovićev novinarski put 1970. godine, i RTV TK, gdje je završen 2014. godine, doajen radijskog i televizijskog novinarstva radio je u Večernjim novinama, RTV Sarajevo i Radiju Tuzla.

Ostat će upamćen kao autor i voditelj popularnih emisija "Đerdan" i "Folk filigran".

Ispraćen je riječima: "Zoka, hvala ti!", a njegovim odlaskom ostaje praznina u srcima svih onih koji su ga voljeli, a takvih je mnogo.

Vezani članci