{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ZOI '84 ponovo bez direktora, 13 plaća kasni, a upitna i zimska sezona

F
24.9.2014. u 13:02
12
47
ZOI '84 ponovo bez direktora, 13 plaća kasni, a upitna i zimska sezona
12
ZOI '84 ponovo bez direktora, 13 plaća kasni, a upitna i zimska sezona
Foto: Arhiv
Kantonalno javno preduzeće ZOI '84 od 23. juna je u generalnom štrajku, zahtijevaju isplatu 13 plaća i doprinosa, ali do danas nisu uspjeli riještiti niti jedan problem.
Predsjednik Sindikata tog preduzeća Alija Hodžić za Agenciju Fena je kazao da je situacija trenutno najgora u protekle dvije godine, otkada se problemi u preduzeću multipliciraju.

Preduzeće je ponovo ostalo bez direktora. Nadzorni odbor koji je 21. jula imenovao Džavida Kurtišaja na funkciju vršioca dužnosti direktora, smijenio ga je s te funkcije.

Hodžić kaže da je Kurtišaj bio uposlenik ZOI-a i da je to prvi čelni čovjek s kojim su Sindikat i uposlenici imali zajedničku riječ, viziju izlaska.

- Čim imate nešto pozitivno sputavaju vas. Direktora kritiziraju zbog toga što je na strani radnika. Pa s kim direktor treba da bude!? - navodi Hodžić.

Sindikat smatra da do kraja godine problemi preduzeća neće biti stavljeni na dnevni red. Iz dana u dan agonija je sve veća, a smjena direktora, uprave je krajnji potez koji znači da ponovo sve ide
ispočetka, smatraju.

- Svaka nova ''ekspertna skupština'' napravi samo veće gubitke. Želja je i volja nekoga da uzme poslovnu zgradu u Branilaca Sarajeva 21. Uzmite više, uzmite da završimo s preduzećem ZOI '84 - ističe Hodžić te dodaje da je nezamislivo da neko u 21. stoljeću upravlja sudbinama drugih ljudi.

Preduzeće bez čelnih ljudi ne može funkcionirati niti praviti poslovne dogovore, a kada će biti imenovan novi v.d. direktor nije poznato.

Objekti ZOI-a još rade u punom kapacitetu, a Hodžić kaže da radnici ne posustaju i da realiziraju aktivnosti koje je moguće provesti.

Kad je u pitanju zimska sezona, kazao je da preduzeće nije spremno i ukoliko Kanton ne izdvoji sredstva, neće biti ni organizirana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: