BiH
0

ZOI '84 odobrio nastavak Torabijevog liječenja u Zetri

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Uprava ZOI '84 odobrila je nastavak tretmana liječenja u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch u vezi s posjetom Mekkija Torabija Sarajevu.

Ova odluka donesena je nakon niza sastanaka i rezultat je potrebe velikog broja građana za Torabijevim tretmanima u kojima oni vide nadu i mogući način izlječenja.

Iz ZOI-a '84 saopćeno je da ta organizacija ne želi biti razlog zbog kojeg bi Mekki Torabi prekinuo svoje tretmane i napustio Sarajevo prije nego što je to planirano. Istovremeno se apelira na građane da imaju razumijevanja za napore koje ZOI '84 ulaže kako bi sve proteklo u najboljem redu, ali i razumijevanje prema ratnim vojnim invalidima, osobama u kolicima i bolesnoj djeci, za koje postoji poseban ulaz u dvoranu. Od ratnih vojnih invalida traži se da prilikom dolaska na tretman kod Torabija obavezno ponesu iskaznice RVI-a, koje su osnovni uvjet za ulazak u dvoranu na ulazu predviđenom isključivo za ove kategorije.

Iz ZOI-a naglašavaju da je nesporazum koji je 15. oktobra nastao između Asada Sabe, Torabijevog predstavnika, i Službe unutarnje bezbjednosti ZOI '84 završen na verbalnom nivou, a rezultat je velike nervoze nastale zbog ogromnih gužvi u nekoliko posljednjih dana Torabijevog tretmana u Olimpijskoj dvorani Samaranch. Tom prilikom Sabo se javno izvinio zaposlenicima Službe unutarnje bezbjednosti ZOI' 84 zbog nekorektnog ponašanja i neprikladnih izjava koje je putem razglasa plasirao tog dana u dvorani.

Da bi sve aktivnosti prošle u što boljem redu, ZOI '84 je angažirao dodatni broj ljudi u sistemu sigurnosti.

Tretmani će biti nastavljeni po utvrđenom planu, svaki dan, osim petka, s početkom u 9 sati.