Donesena odluka
0

Mekki Torabi ostaje u Sarajevu do 27. novembra

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Marokanski iscjelitelj Mekki Torabi ostat će u Sarajevu do 27. novembra, te će i dalje tretmane vršiti u dvorani J. A, Samaranch. Odluku o produženju boravka donijela je Uprava ZOI'84, nakon održanog sastanka.

Mekki Torabi, Marokanac koji za sebe tvrdi da posjeduje nadljudske moći izlječenja, u Sarajevu boravi od 4. oktobra 2010. godine.

Iako je prvobitno bilo planirano da tretmane/seanse održava u olimpijskoj dvorani J. A. Samaranch do 7. novembra, uprava ZOI-ja donijela je odluku o produženju na, kako navode, inicijativu mnogobrojnih posjetitelja.

Na tretmane iscjelitelja svakodnevno odlazi od 2.000 do 20.000 osoba, koje vjeruju da ih dodir Trabija i "energetizirana" voda mogu izliječiti.

ZOI'84 je najavio za četvrtak, 4. novembra, sastanak sa nadležnim državnim organima, te predstavnicima MUP-a KS, i predstavnicima nekoliko inspekcija, na kojeć će biti razgovarano o detaljima vezanim za rad Mekkija Torabija.

"Preduzeće ZOI'84 su tokom nekoliko proteklih dana posjetile brojne inspekcije (tržišna, inspekcija rada, poreska, te građevinska inspekcija), koje su nakon detaljnih analiza i uvida u poslovanje firme konstatovali da se rad u ZOI'84 odvija isključivo u skladu sa zakonom, čime su odbačene sve špekulacije o neregularnostima u poslovanju", navodi se u saopćenju ZOI-ja.