|

Značajni pomaci u formiranju vlasti očekuju se u narednih 15 dana

Značajni pomaci u formiranju vlasti očekuju se u narednih 15 dana
0
S
SRNA
27.1.2011. u 21:24
22
komentara
0

dijeljenja
Značajni pomaci u formiranju vlasti očekuju se u narednih 15 dana
HDZ BiH je optimističan i u narednih 10 do 15 dana očekuje značajne pomake u formiranju vlasti, a politički razgovori koji bi mogli dati kompromis, koji će uvažavati većinski izborni legimitet unutar svakog konstitituivnog naroda, biće intezivirani tokom narednih dana.
Portparol HDZ-a BiH Mišo Relota na ovaj način je Srni prokomentarisao izjavu člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović koji je danas izrazio nadu da bi već u februaru moglo biti formirano Vijeće ministara BiH, odnosno da se približavaju stavovi političkih partija u zemlji.

Relota ističe da HDZ-a kao najjača hrvatska stranka, sa najvećim izbornim legitimetom unutar svog naroda, treba da kandiduje mandatara za Vijeće ministara BiH, jer je to red po načelu rotacije.

"Ima nešto što se zove duh BiH i to načelo rotacije predstavlja taj duh i to se mora ispoštovati. Svako drugo riješenje urušava taj duh BiH", rekao je on.

Relota je naglasio da vlast na svim nivoima treba konstituisati, poštujući većinski izborni legitimitet unutar svakog konstitutivnog naroda, i obezbijediti da vlast odražava izbornu volju naroda i građana.

"Nemamo još vlast, jer su neki htjeli to ignorisati", smatra Relota.

Portparol SDP-a BiH Damir Mašić nije želio komentarisati Izetbegovićev stav, pojasnivši da ova stranka ne komentariše tuđe izjave, odnosno da se radi o samo njegovom stavu.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izrazio je nadu da će već u februaru biti formirano Vijeće ministara, odnosno da će biti konstituisana vlast u BiH, jer se približavaju stavovi političkih partija u zemlji.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...