Veliki sportisti i veliki ljudi
0

"Zmajevi" igrali za zeničko srce

Sarajevo-x.com
(Foto: ZEDA)
Naši bivši i sadašnji reprezentativci, "zmajevi", pokazali su da su sjajni ljudi, odigravši sinoć u Zenici humanitarni meč za teško oboljelog Zeničanina Kenana Kremića.

Kako javlja agencija Zeda, zenička publika dobila je ono što je i tražila u novoj Gradskoj Areni, spektakl koji će zapamtiti svi koji su došli da se "zmajevima" oduže za dobrotu koju su pokazali.

Doveo je kapiten Spaha sve koje je trenutno imao na raspolaganju na čelu sa Edinom Džekom. Stigli su Senijad Ibričić, Samir Muratović, Kenan Hasagić, Muhamed Konjić, Evir Bolić, čak Edin Mujčin, Alen Spahić, Vedin Musić, Šabić, Brkić, Tolja, Hrnjić, Beganović, te glumac Enis Bešlagić, Čelikove nogometne legende i čitava ekipa javnih ličnosti. Svi sa jednim ciljem - da Zeničanima naprave dobro raspoloženje i da pomognu Kenanu Kremiću u njegovoj životnoj borbi.

Spektakl "Zmajevi za zeničko srce" ispratilo je više od 4.000 gledatelja, a odigrane su dvije malonogometne utakmice. Sav prihod otišao je u humanitarne svrhe, za liječenje mladog Kenana Kremića, oboljelog od akutne limfoblastne leukemije.

U prvoj utakmici ekipa veterana Čelika pobijedili je ekipu javnih ličnosti sa 11:9, dok su se u drugoj utakmici sastali sadašnji i bivši bh. reprezentativci. Rezultat obračuna "zmajeva" bio je neriješen, 18:18, i gledatelji su zaista mogli uživati u reviji golova i lijepih poteza.

Sve čestitke "zmajevima" i svima koji su se odazvali ovoj humanoj akciji, a Kenanu samo možemo poželjeti da dobije bitku za život i ozdravi.