|

Seka Aleksić pjevala na koncertu za pomoć Kenanu Kremiću

Seka Aleksić pjevala na koncertu za pomoć Kenanu Kremiću
0
S
Sarajevo-x.com
9.12.2010. u 12:31
8
komentara
0

dijeljenja
Seka Aleksić pjevala na koncertu za pomoć Kenanu Kremiću Seka Aleksić u zeničkoj Areni (Foto: ZEDA)
Na humanitarnom koncertu Seke Aleksić i prijatelja, koji je održan u zeničkoj Areni, trebalo bi da bude prikupljen značajan dio novca potrebnog za transplantaciju koštane srži 33-godišnjeg Kenana Kremića.
Kako javlja agencija Zeda, prethodno je mnogobrojnim akcijama prikupljeno 150.000 KM, a troškovi transplantacije i liječenja, koje se može održati samo u inostranstvu, iznose 350.000 KM.

Akciji su se pridružili i pripadnici Turske vojne misije u BiH, Regionalni koordinacioni centar EUFOR-a Zenica, na čelu sa komadantom RCC-a Selimom Hasgörenom, i to kupovinom stotinu karata za humanitarni koncert pod nazivom "Karta koja život znači". Kupovinom ovih karata pomogli su da mladi iz Doma za nezbrinutu djecu "Dom i porodica Zenica" i Studentskog centar Univerziteta u Zenici dođu na ovu humanitarnu manifestaciju.

Koncert dobrih ljudi je okupio brojne građane Bosne i Hercegovine, koji su kupovinom ulaznice učestvovali u akciji prikupljanja sredstava za liječenje Kremića, oboljelog od akutne limfoblastne leukemije ALL-L2.

Članovi zeničkog tima RCC EUFOR-a pokrenuli su aktivnosti za sve angažirane u BiH i u druge 24 zemalje, gdje je trenutno aktivna Turska misija, da se uključe u akciju prikupljana sredstava potrebnih za spašavanje jednog mladog života.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...