Sastanak stranaka bez rezultata
96

Zlatar: Sarajevo ne zaslužuje gradonačelnika iz šešira

Piše: J. Hadžiahmetović
Večeras je u Sarajevu održan sastanak klubova stranaka s ciljem postizanja dogovora oko jedinstvenog kandidata za gradonačelnika grada na Miljacki. Međutim, i ovaj put bez konkretnih rezultata.

Socijaldemokratska unija ostaje pri svom kanidadatu Stjepanu Kljuiću dok u Našoj stranci kažu da oni neće podržati ovakav prijedlog.

"Mi smo ponovo istakli kandidaturu Kljuića. Predstavnici Naše stranke su, bez ikakvog razumnog obrazloženja, kazali kako on za njih nije prihvatljiv. Mi od Kljuića ne namjeravamo odustati. Sve relevantne ankete govore kako bi građani Sarajeva njega voljeli vidjeti na mjestu gradonačelnika", kazao je za portal Klix.ba Emir Zlatar, predsjednik Kantonalnog odbora SDU BiH.

On je dodao i to kako će SDU održati sastanak čelnih ljudi stranke i zauzeti svoj konačan stav po ovom pitanju.

"Mi nećemo izdati Stjepana Kljuića kao čovjeka koji je rođen u ovom gradu i koji je mnogo uradio za ovu zemlju. Oni koji su protiv njega neka objašnjavaju zašto su protiv", dodao je Zlatar.

Naš sagovornik kaže kako bi se sutrašnja sjednica Gradskog vijeća Sarajeva mogla odgoditi za nekoliko dana kako bi se eventualno održali novi sastanci s ciljem postizanja dogovora.

"Naša stranka ultimativno traži da odustanemo od Kljuića a mi ne vidimo nijedan razlog da to uradimo. Ako neka stranka preko nas želi da gradi principe, onda gube vrijeme", kaže Zlatar.

Na naš upit da li je moguće da se gradonačlenik izabere izvlačenjem imena iz šešira, Zlatar kaže kako je Sarajevo ne zaslužuje takvu jednu proceduru.

"Takav jedan cirkus ne možemo priuštiti građanima ni Sarajevu", dodao je Emir Zlatar.