{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Živanović primio predstavnike Centra za razvoj omladinskog aktivizma

F
5.11.2012. u 16:08
0
0
Živanović primio predstavnike Centra za razvoj omladinskog aktivizma
0
Živanović primio predstavnike Centra za razvoj omladinskog aktivizma
Zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović održao je danas sastanak s predstavnicima Centra za razvoj omladinskog aktivizma (CROA) Nermom Mujković i Nedžadom Hasanbegovićem, koordinatorima projekta "Volontiranje je cool".
Prema riječima Nerme Mujković, projekt je namijenjen učenicima -volonterima koji će jednom sedmično (3-4 sata) realizirati volonterske aktivnosti po vlastitom izboru - pomoć školskim drugovima u učenju, pomoć starijim ljudima, osobama s invaliditetom, organizacija ekoloških ili drugih akcija koje podstiču podizanje svijesti o važnosti problema lokalne zajednice.

Mujković kaže da će taj projekt učenicima pomoći u boljem razumijevanju njihove uloge i uloge građanske odgovornosti u izgrađivanju građanskog društva, te precizira da će rezultati njihovih akcija biti prezentirani 5. decembra na Galeriji volonterizma.

U projekt "Volontiranje je cool" uključene su osnovne škole s područja općina Centar, Stari Grad, Novi Grad i Vogošća, a planirana je suradnja i s osnovnim školama drugih općina Kantona Sarajevo, kao i cijele BiH.

Nedžad Hasanbegović zatražio je da Grad Sarajevo, u okviru realnih mogućnosti, osigura simbolične poklone za sudionike projekta "Volontiranje je cool", kao nagradu za realizirane aktivnosti.

"Zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović, pohvalio je aktivnosti Centra, te izrazio spremnost Grada Sarajeva da pomogne u realizaciji tog projekta", saopćeno je iz Gradske uprave.

CROA je osnovana u martu 2011. godine s ciljem uključivanja mladih u zajednicu i društvo kroz projektne aktivnosti i edukativne radionice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: