Ove godine veći broj volontera
0

Ministar Marjanović dao podršku projektu "Volontiranje je Cool!"

Klix.ba
Članovi Centra za razvoj omladinskog aktivizma CROA, direktor Centra Zafir Šišić i koordinator projekta "Volontiranje je Cool!" Nerma Mujković sastali su se sa ministrom obrazovanja KS Damirom Marjanovićem te Ernom Ćatović, saradnicom iz sektora za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje a ujedno i članom savjetodavne grupe u projektu "Volontiranje je Cool!".

Ovom prilikom, ministar Marjanović je upoznat sa svim projektnim aktivnostima koje su realizirane u protekloj godini a u kojima je, pored članova Centra i članova savjetodavne grupe, učestvovalo 148 učenika/volontera iz deset sarajevskih osnovnih škola sa područja četiri općine Kantona Sarajevo. Učenici su, kroz sopstveno osmišljene volonterske aktivnosti, dali doprinos realizaciji projekta i postizanju izvanrednih rezultata.

Uz riječi podrške ministra Marjanovića, CROA je i ove godine dobila saglasnost za nastavak realizacije projekta "Volontiranje je Cool!" a u koji će biti uključen veći broj škola i učenika/volontera. Nakon uspješnog sastanka aktivisti CROA-e su ministru Marjanoviću uručili zahvalnicu uz iskazane želje za nastavak uspješne saradnje.