{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Volonteri Udruženja Dajte nam šansu će biti uključeni u nastavni proces

5.4.2013. u 15:35
0
1
Volonteri Udruženja Dajte nam šansu će biti uključeni u nastavni proces
0
Volonteri Udruženja Dajte nam šansu će biti uključeni u nastavni proces
Marjanović i Kavalec
Ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Damir Marjanović potpisao je danas Memorandum o saradnji za realizaciju projekta Volonteri kao asistenti sa predsjednicom Udruženja Dajte nam šansu Ines Kavalec.
"Realizacijom ovog projekta u školskoj 2013./2014. godini volonteri će zvanično biti uključeni u nastavni proces u redovnim, ali i specijalnim školama te na ovaj način pomoći nastavnicima u radu sa djecom sa posebnim potrebama“, objasnila je prije potpisivanja Memoranduma Ines Kavalec. Istakla je i da ovaj projekt ima višestruk značaj, prije svih, za djecu i volontere, a zatim i za nastavnike te roditelje ove djece.

!Zajednički cilj svih nas je da ohrabrimo svu našu djecu, ali i sve nas da prihvatimo naše različitosti“, kazala je Kavalec i naglasila da svi članovi ovog udruženja idu srcem u njegovu realizaciju te iskazala nadu da će on vrlo brzo postati sastavni dio našeg sistema obrazovanja.

Prema riječima ministra Marjanovića, Ministarstvo pravi jedan novi koncept obrazovanja u Kantonu Sarajevo prema kojem će rezultat obrazovnog procesa biti na prvom mjestu, a u njegovom ostvarivanju značajnu ulogu imaju i nevladine organizacije.

"Ovo je izuzetan projekt, Ministarstvo će biti njegova podrška, a Udruženje njegov realizator“, istakao je Marjanović, te dodao da se današnjim potpisivanjem i predstavljanjem projekta žele ohrabriti i druga udruženja da se jave Ministarstvu sa svojim dobrim projektima, kao i da se međusobno uvežu i stvore jedan zajednički pozitivni front.

Marjanović je, ovom prilikom, iznio i svoja iskustva stečena tokom intenzivnog obilaska osnovnih i srednjih škola u proteklom periodu, gdje se uvjerio u maksimalan angažman i požrtvovanost nastavnika koji rade sa ovom djecom, jer proces inkluzivne nastave nije do kraja i u potpunosti sistemski riješen. Dodao je i da volontiranje treba poslužiti kao model za rješavanje mnogih društvenih problema.

Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta, kako je naglasila Kavalec, osigurat će Udruženje iz sredstava nekoliko općina koje su obećali i već planirali svoju finansijsku podršku, te iz nekoliko firmi.

"Pozivamo i druge institucije i preduzeća koji su u mogućnosti da doniraju svoja sredstva za ovu namjenu“, kazala je Kavalec, ovom prilikom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: