BiH
0

Zimska turistička sezona na Igmanu i Bjelašnici počinje 15. decembra

FENA
Zimska turistička sezona na Igmanu i Bjelašnici zvanično će biti otvorena 15. decembra, najavio je danas ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica, nakon sastanka sa direktorima KJP ZOI'84, Turističke zajednice KS-a i Hotela Maršal, Džemalom Bisićem, Šemsudinom Džekom i Zahidom Bešovićem, te sekretarom Općine Trnovo Harisom Pindžom.

Poseban program kojim će biti otvorena zimska sezona bit će upriličen na platou ispred hotela „Maršal“ i unutar hotela, a planirano je da program počne oko 11 sati.

Organizatori su i ove godine Ministarstvo privrede KS-a, ZOI' 84 i Turistička zajednica KS-a.

"Za razliku od prethodnih godina, ove sezone program će obogatiti i festival čokolade za djecu Čoko fest sa raznovrsnim predstavama i igrama, kao i malo sajmište organskih proizvoda i rukotvorina na platou ispred hotela", istakao je ministar Hrenovica, dodajući da se pojedinosti u vezi sa programskim sadržajima još uvijek utvrđuju te da će sve biti prezentirane u ponedjeljak u 12 sati na zajedničkoj pres-konferenciji organizatora manifestacije.

Naglasio je i da je cilj da na otvaranje dođe što veći broj građana Kantona, Bosne i Hercegovine, ali i iz zemalja okruženja.

Planirano je da na dan otvaranja sezone u saradnji sa Turističkom zajednicom bude osiguran besplatan prijevoz za djecu do Bjelašnice, te 1.000 porcija graha i čajeva, u saradnji sa Hotelom Maršal, za sve posjetioce koji dođu na otvorenje, saopćeno je iz Pres-služba KS-a.