|

U nedjelju svi na Bjelašnicu: Hrana, piće i dobra zabava

U nedjelju svi na Bjelašnicu: Hrana, piće i dobra zabava
202
Klix.ba
9.12.2013. u 13:28
72
komentara
202

dijeljenja
Besplatan grah, muzički sadržaji, mini sajam i Čoko-fest, samo su neki od sadržaja manifestacije koja će se održati 15. decembra povodom otvaranja zimske turističke sezone 2013/2014. na Bjelašnici.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Iako raspolažu skromnim budžetom od 30.000 KM, Ministarstvo privrede KS, ZOI'84, Hotel Maršal i Općina Trnovo odlučili su da ovu manifestaciju ipak održe i ujedinjeni promoviraju pozitivnu stranu planinskog okruženja.

"Ljudi su prepušteni sami sebi i moramo se uključiti više u ovo sve. Sva dešavanja će biti održana u Hotelu Maršal i ispred njega. Topovi za osnježivanje su već upaljeni. Uključit ćemo sve segmente i bit će zanimljivo. Bitno je istaći da Bjelašnica i Igman imaju svoju draž i bez firmi, ali moramo i mi nešto promovirati i ponuditi sadržaje. Cijene su pristupačne, a za đake ćemo imati besplatan prijevoz. GRAS će biti spreman s redovnom linijom", rekao je ministar privrede KS Emir Hrenovica.

Manifestacije će trajati od 11 do 15 sati, a sve prostorije Hotela Maršal će biti na raspolaganju u ovu svrhu.

"Zvanično otvorenje bit će u diskoteci hotela. Za sve posjetioce bit će osiguran besplatan grah. Imat ćemo i mini sajam na kojem će se izlagati rukotvorine žena sa Bjelašnice. Ovo je prvi put da su se svi hotelijeri ujedinili zahvaljujući ministru Hrenovici. Kada je sezona svi brinu o nama, a ljeti i na proljeće nema nas nigdje", rekao je direktor hotela Zahid Bešović.

Na otvorenju je u okviru Čoko-festa planiran i Dječiji dan radosti, a organizator - Udruženje Razvojni koncept obećalo je dan za pamćenje.

"Bilo bi dobro da u ovom trenutku kada svi kukaju mi ne kukamo i iskoristimo ono što imamo", rekao je direktor udruženja Benjamin Dragolj.

Radnici KJKP ZOI'84 vrijedno su radili u proteklom periodu i svakodnevno rade na uređenju staze.

"Mi smo spremni što se tiče ljudskog faktora, a nadamo se da će biti snijega da uredimo i dio ski-staze", rekao je v. d. direktora ZOI'84 Džemal Bisić.

Ministarstvo privrede KS, Turistička zajednica KS i Hotel Maršal izdvojili su po 10.000 KM za manifestaciju otvorenja zimske turističke sezone. Ministar Hrenovica pozvao je sve građane da dođu i prodišu na čistom planinskom zraku, a poseban poziv uputio je političarima poručivši da bi to mogao biti dan kada se mogu dogovoriti kako unaprijediti sadržaje i turističku sezonu na ovim planinama u budućnosti.
Prijavi grešku


Komentari (72)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...