Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
eto niko nije procitao ugovor prije nego je potpisan...treba ganjat te sindikalce koji su potpisali tu klauzulu!!!
Specijalista ima platu preko 3.000 sto je u ovoj drzavi jako puno. Povecajte svima u zdravstvu platu od cistacice do doktora. Sram ih bilo.
bezobrazni nadr liječnici, traže samo povećanje plata sebi, a ko jebhe ostale članove kolektiva koji rade teže i duže u bolnicama. razumljivo je to da žele standard kao u EU, al što ne žele da i obični ljudi imaju dovoljno bar za preživljavanje???
Iz mog iskustva:doktori u domu zdravlja ILIDŽA , obični šljam i ne samo doktori nego svo medicinsko osoblje.Treba ih sve sa noge na nogu, i dovesti ljude koji hoće da rade.
Koliko troši ministarstvo zdravasta pa x 10 na kantonalnom nivou + na federalnom ? Koliko je tu zaposlenih i koji je prosjek plata ? Doktori rade, vi samo uzimate mito na listama za lijekove.
@pasa eki Znam, ali barem nešto rade. Ovi iz ministarsava nas truju i potapaju.
ma jeb... više doktore, jel zdravszvo čine samo oni ili ima još neko ko vuče i rilja
Naravno da ima, samo sto je ostali medicinski kadar dobio povecanje plate (kad se sabere i oduzme sve) u prosjeku cca. 15-60 KM, dok su neki doktori, specijaliste, dobili povecanje od 400+ KM......
Preusmjerite od politicara dajte doktorima...guzve po bolnicama su odromne ne mozemo na red doci ..a mladi odlaze nece nas imati ko lijeciti od listi cekanja za par godine !!!! HITNO BOLJE UALOVE U ZDRAVSTVU
Treba ovim politicarima malo jebat mater neka ima para za auta, putovanja pausale i kojekakve zajebancije. A za sve ostalo nema ni marke, da nije bilo Tite i Yuge i dan danas bi se vozali poljskim putevima i sa svjecom u mraku sjedili.
Pa vi ste im dali taj ugovor kolektivni sad ga ispostujte, nije im s marsa pao.
Nemam nista da se svima povecaju plate, ali su oni svjesno napustili sindikat svi med.radnika i napravili samo za doktore, ko je*e ostale radnike u zdravstvu. Realno su gladni, a malo njih nudi svoje znanje..
Zilha daj ne seri. Ne prebacuj odgovornost na doktore. Doktori traze bolje uslove a oni su uposlenici u firmama ciji je "vlada". Ako u vladai i parlamentu sjede i ubiru pzno vece plate a nikada ne progovore, onda doktori zasluzuju vece pare. Vlada je svojim losim i "nepismenim" upravljanjem dovela do lose situacije u zdravstvu.
Ma samo nek se vuku za nos i ja cu aBd da odem iz drzave. Ima da me boli tuki kome je plata veca a kome manja(msm u Bosni). Svi bi samo da zaradjuju a nista da ne privredjuju. Ko vas bre jebe.
Nedavno bio u kum-u... pijaca je bolje organizovana.. sestre i doktori neljubazni, bezobrazni, neprofesionalni strasno.. U klinici porodicne medicine trebas nazvati da te naruce, a sestre lakiraju nokte koliko slobodnog vremena imaju... Smanjiti im place na 500km svima.. stoka nekulturna i bezobrazna.. sve po zasluzi...
@iopettralala Ovo nije o poloticarima... a njima treba skroz oduzeti platu da nista ne dobijaju ako te vec zanima... Osobo koja ne moze koristiti mozak!!
Ojha Zilha ojha
ministrice samo nam objasni ta 42 % izgledaju puno ""ALI koje su to cifre u km
@Wahrheit ali zaboravljaš i dodatke za "dežure" i nožni rad, pa dodatke na godine staža, pa topli obrok itd. Oni imaju veću plaću od ove ministrice i premijera Kantona,ako ne vjeruješ raspitaj se. Dok doktori "planduju" i nikakve odgovornosti ove u vladi svi pljuju kako stignu. Zato smatram da je ne pravedno, ovakvo "maltretiranje" prema ljudima u vladi.
@prestani A ti bi da neko radi dezure a da ne bude placen? Pa eto neka ukinu dezurstva i rijesen problem.
42%!!!!!! Jbt još će se izjednačiti sa političarima!