Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo ovog ljige koji je matematiku malo učio u školi ali zato magistrirao u stranci, gdje vrijednost nečeg od 500 000 KM ti plati 10 miliona KM i razliku uzmi sebi, savršena matematika
doktor matematike
Kakav sistemski kvar. U KB Zenica doslo je 15 respirstora. Lejla Gurbeta (Verlab), dolazi fa "verificira" respirstore. Jedan respirator se otpakovao, nakon 5min mjerenja, ustanovila je sistemsku gresku, zove Badmjevica i odlazi iz KBZenica. Dolaze serviseri, pale taj aparat, po njima je ispravan, otpakovsli ostalih 14, isto ispravni. Nakon 10dana dolazi Doticna Lejla isti respiratori, bez ikakve intervencije servisa osim paljenja po njoj rade.
Ambulanti ventilator su podvalili kao respirator za bolničku ustanovu, ovi ventilatori poslije duže upotrebe na pacijentima izazivaju prženje pluća i zato se koriste samo u kolima hitne pomoći, a oni da bi ih na sudu prikazali funkcionalnim su instalirani na KCUS, jedno od pitanja zašto je ogroman broj anesteziologa u momentu naprasno dao otkaz da li je razlog što su ljudi vidjeli smrt da izazivaju ventilatori i to nisu mogli više gledati
Kakav sistemski kvar. U KB Zenica doslo je 15 respirstora. Lejla Gurbeta (Verlab), dolazi daverificira respirstore. Jedan respirator se otpakovao, nakon 5min mjerenja, ustanovila je sistemsku gresku, zove Badnjevica i odlazi iz KBZenica. Dolaze serviseri, pale taj aparat, po njima je ispravan, otpakovsli ostalih 14, isto ispravni. Nakon 10dana dolazi doticna Lejla isti respiratori, bez ikakve intervencije servisa osim paljenja po njoj rade.
Tema je okrenuta. Nije problem sto respiratori nisu ispravni niti koliko kostaju. Proces se na taj nacin samo razvlaci. Problem su veliki propusti i nepridrzavanje odredbi ZJNB. Tu treba jasno utvrditi propuste u nepostivanju odredbi ZJNB i krivicno kazniti odgovorne.
Valja spasavati neciju g.....
Dzemic..jel to onaj sto je nekad radio u Terminalima Ploce "E"
ARHIMED bi pozavidio Fadilu koji je to matematičar
Kakav sistemski kvar. U KB Zenica doslo je 15 respirstora. Lejla Gurbeta (Verlab), dolazi fa "verificira" respirstore. Jedan respirator se otpakovao, nakon 5min mjerenja, ustanovila je sistemsku gresku, zove Badmjevica i odlazi iz KBZenica. Dolaze serviseri, pale taj aparat, po njima je ispravan, otpakovsli ostalih 14, isto ispravni. Nakon 10dana dolazi Doticna Lejla isti respiratori, bez ikakve intervencije servisa osim paljenja po njoj rade.
U citavoj prici najbolje je prosao Badnjevic koji je uzeo preko 300KM za jedno "umjeravanje" respiratora. A U saradnji sa Dzsmicem je isposlovao takve pravilnike da se za ove poslove mogu prijaviti samo vanzemaljci. Badnjevic ekspert za med.opremu bez dana klinicke prakse. Haj vozdra
Imaju certifikat da im izolacija nije oštećena budući da se pogone električnom energijom visokog napona koja može da bude opasna po ljudski život uzimajući u obzir sve ostale elektronske komponente unutar uređaja koji također prilikom rada mogu da izazovu požar-sigurno da nisu testirani na živom pacijentu jer istog izlažu u mogući smrtni ishod za kojeg su sigurno odgovorni.
Hahaha, zamjena teza mij zike, nisu respiratori već ventilatori, možda imaju certifikat i to za hitnu pomoć, a ne za kliničku pomoć ili liječenje. Ne treba suditi aparatima, već izgleda i tebi. Pih, šta je sa umrlima zbog ovih punjača akumulatora?
Ovaj je inace visokopozicionirani clan SDA, a za njih znamo da su lazovi i lopovi. Dovoljno.
Koliko su mu para dali da svjedoči ?
Da poljoprivredna firma nabavlja respiratore dovoljno je da svi podnesete ostavke i ako treba i zatvora. Drugo, respiratorima nije bila ta namjena, mogu biti ispravni i certificirani. Trece, svi cete se izvuci jadno i jasno je to.
Dzemic isto sda ... ovski jad
Kupljeno neupotrebljivo smece u tom momentu i jos placeno 10x skuplje.
Aparat je ispravan i radi ali ne radi one poslove za koje su kupljeni. I Novalic je opet potpisao kupovinu.
Lagana prevara sopstvenog naroda -