BiH
0

Zijad Arapčić: Ako mi uđemo u Vladu, Vlada će morati izaći

Piše: Azer Jugo
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Valentin Inzko će posjetiti civilne invalide koji se danima bore za ostvarenje prava blokadom Instituta za medicinsko vještačenje u Sarajevu, izjavio je za Klix.ba Zijad Arapčić, predsjednik Saveza osoba s invaliditetom Federacije.

"Mi sigurno nećemo odustati i istrajaćemo dok ne postignemo svoje ciljeve. Žalosno je što mi moramo raditi ono što je domaća zadaća vlasti prema poštivanju svjetskih konvencija, a sigurno je da ni za EU nismo prihvatljivi bez poštivanja takvih", kaže Arapčić.

"Ako mi uđemo u Vladu, Vlada će morati izaći"

"Sutra je sjednica Komisije za rad i socijalnu politiku federalnog parlamenta i čekamo njihovu odluku. od toga zavisi hoćemo li ići u Brisel, Strazbur, spremni smo ući i u Parlament pa i u Vladu FBiH, a ako mi uđemo u vladu, ona će sigurno morati izaći", kaže Arapčić i dodaje da ipak očekuje da će vlast postati svjesna s čime i s kim se poigrava, a nadu za to daje i to što je resorni ministar obećao i prihvatio resorni ministar u vladi Federacije.

Arapčić je ogorčen posebno Upravnim odborom Instituta za medicinsko vještačenje.

"Primaju po dvije hiljade maraka, a mi moramo na ovaj način protestovati. Mi znamo mnoge informacije pa i one koje imaju puno toga sa krivičnim kad je u pitanju predsjednica upravnog odbora i mi se nećemo libiti ni podnijeti krivične prijave. Upravo neratni invailidi plaćaju rad Instituta, a neko očito ima za cilj uništiti institut za medicinsko vještačenje kako mi manipulisao i proglašavao zdrave osobe za invalide i iznova stvarao ogromne finansijske terete za državu, što je bio i što jest kriminal, a koji mi sigurno nećemo dopustiti", tvrdi predsjednik Saveza osoba s invaliditetom Federacije i kaže da će ostavariti svoje ciljeve pa makar ih iz instituta iznosili u vrećama.