Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bilo pa prošlo.Mnogi od nas se tada nisu ni rodili i danas hvala Bogu imaju svoju djecu. Mir, rat, totalna stupidarija kačiti se uoće za nešto što je prošlo. Neko zamišlja da bi se obogatio novim nekakvim ratom i pljačkom, a garibi bi ratom došli i do žena... Kompleksaše i pljačkaše rat najviše zanima i kao tema i kao opcija. I to je jedan od razloga zašto BiH treba da ide u EU, da se osigura da opet nekakav skup idiota ne zapoćne neku novu samo njima i njihovim bandama znanu avaturu.
Svi mi znamo za besmisao i tragediju ratovanja, nazalost kad se politicari povampire glas razuma se ne cuje koliko god se oni razumni trudili da ih drugi cuju. Krv je prolivena, zemlja protkana mrznjom i nepovjerenjem decenijama i dovoljna je mala iskra da sve opet krene iznova. Proci jos dosta vremena prije nego ove zemlja krene naprijed.
Bio sam na koncertu sa najboljim drugom,zajedno smo isli u srednju skolu na Marin-dvoru,Volili smo Želju i dobru muziku,isli smo kod vjecne vatre da slavimo i kad je Zvezda bila prvak Europe,sjecam se tog koncerta i naseg boravka na tribinama pod samim krovom Zetre,od muzicara se dobro sjecam Amre Dake i mister Amira
koje ironije,ides dajes podrsku miru a u 10.mjesecu 1992 godine pogine taj isti moj drug u nesretnom ratu.od tada neposjecujem koncerte samo jos pratim našu prvu ljubav to jeste f.k.Želju ,jer cvrsto vjerujem da i moj drug isto ali sa neba posmatra svaku željinu tekmu,R.I.P Samir H.
e na ovom koncertu 91 mi je neki hajvan izdzepario samsung s3 i ostase mi sve fotografije u njemu
jah ... došao u sarajevo na koncert, ali ... od skenderije prema zetri se od gužve nije moglo ... na kraju gledao kod raje na čengić vili na tv ... a jezivo za pogledat ... i vrlo poučno ... nikako se ne uklapa u današnju novoisoriju/novopvijest :-)))
To se moze reci doslovno u par recenica. Veliki umjetnici, velike grupe, dosle su da ukazu kako nepobitno dolazi rat i da se treba boriti za mir. Svi koji smo bili tamo, bili smo povezani tom idejom mira, dok su brdjani i seljaci, sa svih politickih strana, sjedili u budzacima i pripremali rat. Koncert je bio odlican, raja fenomenalna, par mjeseci kasnije bio sam u rovu, ganjajuci se sa onim tamo. Koncert nije dao rezultate jer su papci svojom zeljom da ratuju i budu bogati, sve nas pobjedili.
+
ARBIH@ Lijepo Mladen otpjevaše :"...ovo nesme biti kraaaaj",,,,,,,,,,,,,,,,,,,ubrzo je stigao krvaj kraj "bratstva i jedinstva " u mojem malom mjestu,,,,,,neko je skonto,,, tu bošnjaka,muslimana više neće biti ,,i tako je i bilo :(
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
dajte više popustite sa ovim. može li se okrenuti u budućnost i bolje sutra a ne non stop neka sjećanja, poštujem ne treba zaboraviti ali kako mislimo ići naprijed kada se konstantno otvaraju stare rane.
ako budemo svi isli naprijed ostase nam ovi gore bez stolica..........ne mogu to oni dozvoliti........i uvijek ce naci nacina da narodu drze okove proslosti oko vrata.............
@mirrorce upravu si..ipak su njihove stolice preče od dobrobiti naroda a mi ćemo da blejimo još dvadeset(čitaj minimalno) godina
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Bio sam i ostao veliki pobornik mira, ali na pomen Yutela, nešto mi se okrene u stomaku i dođe mi da povratim. Goran Milić je jedan od najvećih i najkompletnijih novinara sa "ovih prostora", ali Goran Milić je najveći poltron kojeg je novinarstvo vidjelo, prodaće se bilo kome za dobru lovu. Yutel je, nažalost, bio farsa za naivne Bosance i Hercegovce (taj sam), koji su vjerovali u Jugoslaviju dok su drugi radili po svom planu.
... Što se ovog projekta tiče, neko je skont'o šemu da zaradi, pa sretno.
@WillyWonka pozzz ... i no sikiriki ... bio je to posljednji pokušaj nas normalnih da apelujemo na svijest naciobudala svih boja ... kako smo mogli znati da nemaju mozga, a o svijesti i savjesti da i ne pričamo
..ja, i....