Komentari (191)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Navikli su oni mijenjati historiju i pisati je kako njima odgovara. S druge strane, oduševljen sam Visokim predstavnikom!
Ovo govorim godinama, ne krivite djecu iz RS-a sto uce pogresno i sto misle pogresno, nego one koji su DOZVOLILI da se to uci u skolama.
Lazna istorija je osnova velikosrpskog projekta.Ako im se oduzme njihova lazna istorija,oduzece im se orudje kojim hipnotisu i siju mrznju u glavama svoje djece.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Naravno da treba unificirati udžbenike. Doduše to podrazumijeva da djeca u RS-u neće više učiti da su Srbi stariji od ameba ali šta da se radi...
@gooUser1657472001 Ne sikiraj se. Ako veliki igrači odluče da desihnronizuju, desihronizovaće vas kompletno. Posebno sada kada ste dobili ultimatum da se Srbija mani Rusije inače će je napraviti da bude ko nokia. Bukvalvo vam je rečeno da ćete imati drugu Siriju ali ovaj put samo u okviru srbijice. Iskreno, volio bih da naorete toliko da vas ponovo bombarduju.
Nije mi samo jasno kako srbi postuju tudje, svoje sigurno vole...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Uzalud su udžbenici kada se kod kuće uče različite istorije. Tako su se učile različite istorije i nakon 1945.
video koji su pokušali više puta da uklone sa YouTubea na kojem tvorac tzv rs Karadžić govori da su tzv srbi u Bosni ustvari Bošnjaci pravoslavci. https://youtu.be/US-KKDaXubI
Istorija bi trebalo da je samo jedna, zasto se bojite, isitne. Tim zajednickih historicara neka usaglasi istoriju na bazi nepobitnih cinjenica, bez politickih konotacija
Što bi kazao rahmetli Muftija Zukorlić, Falsifikat nestaje i topi se kada se izloži original zato i ovi njegovaoci i branioci falsifikovane historije se dižu na sva zvona jer znaju da će nestati i istopiti se na prvom suočavanju sa originalom...
Schmidt je imao osjecaj da se prvi put nadrogirao dok je citao tu srpsku historiju, i kako su srpski jucaci u Srebrenici spasili Europu od dahija i Turaka..
E moj šmite oni uče istoriju na guslarskim posjelima
Ovo se nesmije dozvoliti. U pravoj historiji Adem i Eva su srbi, čak je i Julie tj Jovan Cezar napravio srpsko carstvo ali dušmani to preveli kao Rimsko. Ma dosta je što lažu za Elon Muska, kakva Afrika on je Elon Musković, pravi srbin.
Historija u TK se uvodi tek u 6. razredu i tek na kraju 9. razreda ucis o ratu u BiH... Dok od šestog pa do devetog razreda ucis o austrougarima, nastanku covjeka, osmanskom carstvu itd. A rat u BiH u devetom razredu i to jedva 3 lekcije....
I treba historija ući u knjige, naročito rat, naročito dignute ruke EU i ostatka svijet. Ako se to ne uradi, djeca će se pitati za 10 godina šta je to Srebrenica, Kapija,... Ali ono što je bitno jeste da se neće zaboraviti NIKADA
Ne diraj nista Schmidte, ovi ce sami sebe unistiti. Jos par godina, i iznenadit ce ih sto imaju vise kandidata nego glasaca.
👏👏👏👏👏🤲🤲🤲🤲🤲🤲
The protected zone of the UN Enclave Srebrnica is still in the entity whose Political Military Political leadership was judged for Genocide. It is time to exclude the Enclave Srebrnica from the system of the Entity's own jurisdiction which is responsible for the beginning of the Genocide.!?
Teško da će to proći.
Nenormalni ljudi bi radije da uče i pričaju laži nego da teže istini. Primitivizam laž i fašizam je odrednica RS u obrazovanju.
Bravo gospodine Schmidt !
A pocelo je pocelo....Jeste, vidim ja....Bye bye republika sumska.....Neces nam nedostajati.